Hyllningen till Ica-Stig:
"Jag älskar er tillbaka"

Hans Mosesson har avslöjat att han kommer lämna reklamserien. Nu rasar kärlekshyllningarna in. "Tack för all kärlek! Jag älskar er tillbaka! Och jag vet att Ica-Stig lever kvar med en annan person", säger han.
Foto: Stefan Forsell

Efter nyheten om att Hans Mosesson slutar som Ica-Stig har hyllningarna till honom rasat in.

Nu svarar Mosesson på kärlekskommentarerna – och avslöjar hur han kommer lämna reklamserien.

– Tack för all kärlek! Jag älskar er tillbaka! Och jag vet att Ica-Stig lever kvar med en annan person, säger han.

I kommentarsfälten på sociala medier rasar kärleksförklaringarna till Hans "Ica-Stig" Mosesson in. Och många tycks uppriktigt ledsna över att han efter 13 år i rutan lämnar reklamserien. Beslutet att han nu tar sig an nya utmaningar kom på söndagskvällen, eftersom han ville prova nya saker.

– Allting har ju sin tid och i samband med att vi pratade med reklambyrån och Ica, flaggade de för att det finns planer på att fortsätta med reklamfilmen i tio år till. Då tänkte jag att nej, nu lämnar jag över stafettpinnen till någon annan, säger Hans Mosesson.

När han får höra om hyllningarna som strömmat in, spricker rösten i telefonen.

– Ja, du... Det värmer ju. Man blir ju rörd av all kärlek som visas. Men jag måste ju också säga att jag förstår dem, säger han och brister ut i skratt i stället.

Blir ny Stig

Enligt Ica så kommer den sista reklamfilmen med Hans Mosesson att sändas den 1 februari på TV4. Till GT avslöjar nu "Ica-Stig" att det blir en ny "Ica-Stig"-karaktär framöver. Men det blir inte med någon av de befintliga karaktärerna i rollen.

– Jag både hoppas och tror och vet att Ica-Stig lever kvar med en annan person. Jerry kommer inte att ta över och inte Ulf. De kommer att vara kvar och det hoppas jag verkligen att de fortsätter länge. Jag har inte ställt det som krav på något sätt, men det utgår jag från att de vill också, säger Hans Mosesson.

"Går inte leva upp till originalet"

Vem som blir nye Stig vill Hans Mosesson inte gå in på, och inte heller nämna någon annan Göteborgsprofil som han tror passar. Men han berättar hur slutet kommer ske.

Hur kommer du att lämna serien?

– Det blir i sista reklamfilmen, jag lämnar över stafettpinnen till vem det är, den nye mannen. Nu försade jag mig, men det är faktiskt en man som tar över, skrattar Hans Mosesson och tillägger:

– Men jag kommer inte på någon annan som skulle passa bra. Det är en väldigt svår roll, så det blir inte lätt. Jag hoppas att nye Stig tar vid där jag gick vidare, eller slutade, och att vi får se nya spännande inslag och saker. Men det går inte att leva upp till originalet.

På vilket sätt stafettpinnen lämnas över får vi se i februari – och trots svenska folkets hyllningar sägs beslutet vara "oåterkalleligt".

– Men jag kommer synas i februari igen. Tack för all kärlek! Jag älskar er tillbaka!

SVENSKA FOLKETS HYLLNINGAR:

Några av reaktionerna efter beskedet:

"Ica borde satsa på en långfilm med stig innan han slutar!"

"Nej nej nej nej och åter nej! Jag gör som barnen: lägger mig ner och skriker och sparkar med benen tills någon säger att vi är felinformerade!"

"Nej han får inte sluta då får någon av grabbarna ta över ingen annan kan bli lika bra annars."

"Ica-Stig är ett fenomen :) Men 13 år är en lång tid och man kan längta efter något annat efter alla dessa år."

"Trist, men allting har ett slut. Varför inte ta in Maria Lunqvist, hon som spelade den där prilliga bibliotekarien (där Sven Wollter spelade hennes pappa) och göra henne till en riktigt bitchig "ny sop"?"

"Ingen Ica reklam utan Ica-Stig men alla vi behöver förändringar i livet. Hoppas han hittar något han gillar."

"Hur ska det gå för iCA utan Stig?"

"Ungefär som "en stark resa med Ola och Conny", Stig får en egen spinoff serie! en smakrik resa med Stig."

"Men NEEEEJ!!!!!! vem fan ska ersätta?! Detta känns ju som "ingen jul utan Weise" :((("

"Nä.... han kan inte sluta!! E ju han o Paul som ÄR Ica :'("

"Reklam på tv är så otroligt tråkigt! Men Ica reklamen vill man verkligen inte missa! Kommer kännas så tomt.. INGEN REKLAM UTAN ICA REKLAM :'("

"Neeeeeeeeeej då är den bästa tv reklamen genom alla tider död !!!!!!"

"Tack för rolig reklam."

"Tack för kul reklam, <3 :D Sköt om dig och ha det så Gott..!"