Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen från Miss Li – inför spelningen

Miss Li tar sin utsålda turné till Vara konserthus och utlovar allsång och energi.Foto: WHOA WHOA GUSTAFSSON / SONNY BOY GUSTAFSSON
Miss Li tillsammans med ”Så mycket bättre”-kollegerna från senaste säsongen.Foto: OLLE SPORRONG
Miss Li är överväldigad av responsen efter ”Så mycket bättre”.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Miss li.

Efter ”Så mycket bättre”-succén kommer Miss Li till ett utsålt Vara konserthus.

På fredagen släpps dessutom hennes nya singel på både svenska och engelska.

”Jag vill ge 90 minuters popfyrverkeri och förhoppningsvis energi och glädje till alla som är där”.

Miss Li gjorde sig igenkänd med sin säregna röst och jazziga sound när debutsingeln ”Oh boy” kom 2006. 14 år senare har poppen fått ta allt större plats och nu är hon kanske större än någonsin.

På lördagen den 29 februari kommer hon till Vara konserthus med en turné som är i stort sett helt utsåld.

”Jag är jätteglad över att få åka ut på en så här lång, helt utsåld turné. Jag får nypa mig i armen ibland, men jag tar aldrig en enda lyssnare för givet och jag har jobbat väldigt hårt under många år för det här”, skriver Miss Li i ett mejl till GT.

Miss Li är överväldigad av responsen efter ”Så mycket bättre”.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

”Skämdes till en början”

Hon har spelat i Vara många gånger tidigare. Så många att hon nästan tappat räkningen, om man frågar henne själv.

”Jag älskar att vara där och det har alltid varit väldigt grym och bra energi i publiken. Jag är dessutom väldigt imponerad av att en så liten kommun har satsat på ett så otroligt bra och stort konserthus”, skriver Miss Li.

2012 medverkade hon i Så mycket bättre. 2019 återvände hon för programmets jubileumssäsong och hyllningarna lät inte vänta på sig. 

”Det har så klart varit väldigt kul och överväldigande att mina tolkningar mottagits så väl. Jag tyckte själv om dem, men man kan ju aldrig förutspå något sånt här. Jag fick se premiäravsnittet några dagar innan det sändes. Det lustiga är att jag tyckte jag framförde 'Lev nu dö sen' så dåligt i tv att jag skämdes lite till en början”.

Miss Li berättar att hon gick ut och åt på restaurang och försökte glömma att premiären sändes på tv. Sen rasslade det till av positiva hyllningar i telefonen.

Få har nog undgått hitcovern av Petters låt ”Lev nu dö sen”. I skrivande stund har den legat 14 veckor på Svensktoppens förstaplats, 17 veckor på Singellistan och etta på Spotifys topp 50-lista. 

Ny singel på två språk

Med sig till Vara har hon också en helt nybakad singel som kommer ut på fredagen. Den släpps på både svenska: ”Komplicerad” och engelska: ”Complicated”.

”De senaste månaderna har jag gått all in med kommande låtar. Jag har hittat en ny glöd och ett nytt självförtroende i det jag gör. Och i höstas fick jag en galen idé, varför inte släppa musiken på både svenska och engelska?”

Idén är sprungen ur Miss Lis närhet till engelskan i låttexterna, men också spänningen i att skriva på svenska.

Inför lördagens spelning utlovar artisten ett 90 minuters popfyrverkeri med glädje och energi till alla som är där, men också att publiken kommer att kunna sjunga med i repertoaren.

LÄS MER: Här hittar du mer innehåll från Expressen Premium
Karriär & Pengar
Träning & Hälsa
Kost & Kropp
Reportage & Granskning
Brott i Sverige
Sex & Relationer