Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotellets nya drag: Konsert från rummen

Timo Räisänen kommer att spela i en studio – gästerna ser showen från sina hotellrum.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Coronakrisen slår hårt mot många branscher. 

Hotellen och artisterna är inga undantag. 

Men nu har Clarion Hotel Post lanserat ett nytt koncept – där Timo Räisänen spelar medan hotellgästerna är i sina rum. 

– Det är ett enkelt sätt att få det bästa ur en konsert under rådande omständigheter, säger Räisänen. 

Timo Räisänen, 40, är Göteborgsartisten som har släppt 8 studioalbum och spelat på några av landets största scener. Han har också belönats med två P3 Guld-priser, bland annat för ”Årets manliga artist” 2007, samt lett Grammisgalan ihop med Kalle Moraeus. 

Nu är han inblandad i nästa projekt – som innebär digitala spelningar för hotellgäster. 

En idé sprungen ur coronakrisen. 

– Man måste nästan ta varje chans som man kan få nu, att göra framträdanden på ett snyggt sätt, säger han. 

Så här kan man följa konserten med Timo Räisänen, chatta med andra hotellgäster och önska låtar.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Nytt koncept

Hotell gapar tomma på gäster och konserterna är inställda. Men idén, som lanseras i ett samarbete mellan Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve, innebär att Räisänen spelar på en scen i en studio på hotellet medan gästerna följ  spelningen live från sina hotellrum. 

Samtidigt kan gästerna chatta med varandra och önska låtar. 

– Timo Räisänen är en folkkär artist som lockar en bred publik med sina egenskrivna låtar och covers. Vi hoppas vår hotellkonsert med honom ska få fler att stanna i Göteborg, samtidigt som det får ett hotell att blomma upp, en artist får sin publik och ett eventbolag får uppdrag. Blir det här konceptet lyckat, vill vi gärna bjuda in fler artister till olika hotellkonserter i vår, säger Daniel Jonzon, projektledare på Revolve. 

Kan önska låtar

Utmaningen blir förstås att blidka hotellgästerna vars musikönskemål kan vara extremt varierande. 

– Jag vill ju att det här ska vara väldigt fritt och då ska det inte finnas några regler egentligen. Om någon önskar något som jag inte kan så får jag försöka göra det ändå på något sätt, säger Timo Räisänen glatt. 

Han berättar att direktkontakten med tittarna gör att man får tillbaka en del av det som är härligt med konserter. 

– För mig bygger konserter så himla mycket på kontakt. Här får jag det. Det är ett enkelt sätt att få det bästa ur en konsert under rådande omständigheter. 

Timo Räisänen spelar på Clarion Post hotel.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Fixar egen meny

Premiären för konceptet är på Valborgsmässaafton. 300 hotellrum kommer att öppnas upp för konserten. 

Timo Räisänen har också satt ihop en egen meny med mat och dryck, som levereras till hotellrummen. I pausen kommer det att knacka på dörren till några av rummen och de boende där får besök av Timo och en inbjudan att se resten av konserten på plats vid scenen.

– Det blir ett fåtal slumpmässigt utvalda gäster som får den möjligheten. Hela idén bygger på att vi inte ska vara för nära varandra just nu, så även här kommer vi förstås ha glest mellan stolarna, säger Lisa Callert, marknads- och försäljningsansvarig på Clarion Hotel Post. 

Delar av konserten kommer även att sändas i sociala medier under #StayinGbg. 

För Timo Räisänens del så är det inte bara musiken det har lagts krut på. Men exakt vad menyn består i är ännu okänt. 

– Jag är väldigt matlagningsintresserad. Jag kommer från en familj som har en kulinarisk bredd, för mina föräldrar är från olika delar av världen så jag har vuxit upp med massa olika sorters mat och ett intresse för mat.