Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Höstens Statement Festival ställs in

Redan i mars stod det klart att nöjesbranschen drabbats hårt av pandemin. Expressen rapporterade då om hur bland annat Eurovision song contest ställdes in.
Emma Knyckare.
Foto: ADAM IHSE/TT

Planen var att Statement Festival skulle arrangeras i Göteborg i september. 

Så blir det inte.

”Pandemin och patriarkatet är två riktigt svårtacklade motståndare, och med rådande omständigheter ser vi inte att vi kan arrangera festivalen i år”, skriver festivalens grundare Emma Knyckare i ett pressmeddelande enligt SVT.

Statement Festival, musikfestivalen för kvinnor, icke-binära och transpersoner, skulle arrangeras den 3 och 4 september på Bananpiren i Göteborg. Den hade redan skjutits fram ett år, men festivalledningen har nu fattat beslutet att ställa in höstens festival på grund av coronarestriktioner.

De som redan har köpt biljetter kommer att kontaktas via mejl och få välja om de vill ha pengarna tillbaka eller donera dem.

Statement Festival grundades 2018 som en reaktion mot de sextrakasserier mot kvinnor som ägt rum på festivaler genom åren.

– Jag skrev ”Vad sägs om att vi har en asfet festival dit bara icke-män är välkomna tills alla män har lärt sig hur man beter sig?” Det skrev jag efter att jag druckit ett glas vin och tittat på nyheterna, jag tänkte nog inte alls att det skulle bli en festival och framför allt inte att jag skulle jobba med den!, sade Emma Knyckare till Kulturnyheterna.

Festivalen fälldes samma år av Diskrimineringsombudsmannen för att av företrädare för festivalen ha beskrivits som ”mansfri”.

SE OCKSÅ: Göteborgs filmfestival tänkte om inför årets festival

Under en vecka satt akutsjuksköterskan Lisa Enroth isolerad på Pater Noster utanför Göteborg.