Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon har skrivit Göteborgs nya jubileumslåt till 2021

Katarina Hemlin har skrivit Göteborgs nya jubileumslåt.
Katarina Hemlin.Foto: Fredrik Björhed
Göteborg firar 400 år 2021.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Katarina Hemlin har skrivit Göteborgs nya jubileumslåt. 

Musikstycket vid namn ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg” kommer utgöra soundtracket till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Katarina Hemlin slår alltså de övriga 69 bidragen som var med från start, framgår i ett pressmeddelande från Göteborg & Co.

– När jag skrev ”Vill vill leva, vi vill dö i Göteborg” försökte jag fånga känslan av staden och hur den liksom berör alla oss som älskar den. Jag försökte skapa igenkänningsfaktor och få till en låt som både kan låta melankolisk och romantisk och både kan sjungas och skrålas, har Hemlin tidigare berättat.

Det är en jury tillsammans med göteborgarna som röstat fram vinnarlåten. Låten kommer alltså fungera som soundtrack till jubileumsfirandet 2021, men redan nästa år kommer den spelas i Slottsskogen på nationaldagen. Då uppträder Hemlin tillsammans med Göteborgs symfoniker. 

Göteborg & Co: ”Fin låt”

Katarina Hemlin kommer spela få spela in låten i studio och får dessutom 20 000 kronor i prispengar.

– Det är en riktigt fin låt som Katarina har skrivit om vår stad. En värdig vinnare. Fantastiskt mycket tack till alla som engagerat sig dels att bidra med att rösta och dels att bidra med sin att skriva en hyllningslåt till Göteborg, säger Mia Samuelsson konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum, i pressmeddelandet.