Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hellström krossade Springsteens rekord

Foto: Adam Ihse/TT

69 349. Där är den vinnande siffran.

Tack och hej Bruce, det finns en ny boss i stan.

Håkan Hellström sopar banan med publikrekordet på Ullevi och bevisar att sånger om Göteborg står högre än de om New Jersey.

Han själv trodde att han inte skulle leva upp till publikens förväntningar. Publiken håller inte med.

Det spekulerades, det slogs fast och tillslut var det officiellt: Håkan Hellström slår publikrekordet på Ullevi. Med marginal. 69 349 personer fanns på plats på plats för att sjunga med, gråta, och hylla Göteborgssonen som gav pisk till Bruce Springsteen.

Det finns en möjlighet att Ullevi aldrig sett en så stående sittplats. Redan innan det första ackordet tornar upp är det ingen som oroar sig för träsmak, snarare skoskav.

– Jag vet att ni har höga förhoppningar på mig i kväll. Att ni hoppas att det här ska bli en sån där klassiker. Men jag tror inte att jag kan leva upp till det, säger Håkan Hellström i sitt första snack med publiken.

Publikens svar? Rungande applåder.

Sonen säger inte "pappa"

Håkan Hellström är en klassiker. Han är ny världsmästare på Ullevi. Han är den som dragit mest publik till Ullevi någonsin. Håkan skriver historia och han är – och avsett om han vill eller inte – en klassiker.

När till och med hans son föredrar att kalla honom "Håkan Hellström" i stället för "Pappa" så vet man att det har talats om honom, att det talas om honom och att det kommer att fortsätta talas om honom.