Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helenas och Antonios revansch efter tuffa tiden

Helena Hysén är tillbaka efter ”sitt värsta år någonsin”.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Helena Hysén medverkade i ”Hela kändis-Sverige bakar” i TV4 i år.
Foto: Eric Josjö/TV4

Nu har lyckan vänt för Helena och sonen Antonio Hysén efter den tuffa tiden.

Båda har fått nytt jobb och blir arbetskamrater med varandra – samtidigt som Antonio hittat ny kärlek och tagit sig igenom covid-19.

– Jag är tillsammans med en ny snubbe sedan fyra och en halv månad. Allt är rätt nytt, säger Antonio, tidigare Anton.

Fjolåret startade knappast bra. 

Tidigare fotbollsproffset Glenn Hysén, Helenas exmake, ställde ett ultimatum till produktionen bakom Kanal 5:s realityserie ”Hyséns”: Helena ska bort.

Serien, vars första säsong gick i mål på slutet av 2018, blev snabbt av med en av huvudpersonerna.

– Det räcker med ältandet av skilsmässan om och om igen, det var därför jag inte ville ha med den skiten längre, sa Glenn.

– Det är väldigt tragiskt att det blev som det blev. Det hade varit ett affärsimperium om det hade fått fortsätta, kommenterade Helena saken vid ett senare tillfälle. 

Men konflikterna slutade inte där. Familjefejden, som utspelade sig för öppen ridå kulminerade efter att gemensamma barnen Antonio, tidigare Anton, och Annie Hysén gick ut med att man vägrade medverka på Glenns och hans nya kärlek Camilla Lendotts bröllop i augusti. Bakgrunden var ett bråk mellan Camilla och Helena.

Helena Hysén ska jobba med sonen

2020 kom och Helena Hysén, 58, skulle få en nytändning, bland annat med ett nytt jobb som mässvärdinna. Men hon hann knappt börja innan coronapandemin utbröt och hon åter blev arbetslös.

Hon har under årens lopp tidvis varit arbetslös och blev det igen.

– På ett sätt är jag grymt glad för att det blev som det blev, med facit i hand, säger Helena Hysén.

Nu har hon fått ett nytt jobb på säljbolaget Pinscher Media, som bland annat säljer annonser för GT och Expressen. Där jobbar hon med marknadsföring.

– Det här är vad jag ska jobba med. Jag har hittat hem.

Men hon är inte ensam i familjen om att jobba där. Snart kliver nämligen sonen Antonio in i bilden. De blir kolleger och kommer sitta på morgonmötena tillsammans.

Finns det inte risk för att ni kommer tröttna på varandra?

– Jag jobbar själv och är fristående. Vi är inte alls på samma level på det sättet, säger Helena Hysén och förklarar att de jobbar med olika saker.

Antonio: ”Ett jobb är ett jobb”

Antonio Hysén ser inte heller några problem med att jobba tillsammans med sin mamma. Han och Helena står varandra väldigt nära. I våras medverkade de i ”Hela kändis-Sverige bakar” i TV4.

– Jag är väldigt peppad på att göra något nytt. En familjemedlem här eller där, herregud liksom, för mig är ett jobb ett jobb. Jag kommer köra stenhårt, säger Antonio.

Antonio, tidigare Anton, Hysén ska jobba tillsammans med mamma Helena.
Foto: KANAL 5

Helena Hysén har liksom alla andra påverkats av pandemin och varit noga med att hålla den sociala distansen.

– Jag har väldigt högt blodtryck. Jag har inte varit på krogen eller partat på det sättet. Jag har försökt köra min egen bil. Jag har en mamma som är 82 år och jag tänker på henne. Jag har varit försiktig, men inte isolerat mig helt och hållet, säger hon.

Du har inte känt dig ensam?

– Självklart har det blivit en förändring. Förut hade jag mycket tjejmiddagar och förfester innan man gick ut. Det har inte varit någonting av det. Man har fått tänka till och det är jättebra att man gjort med tanke på hur det sett ut.

Du beskrev 2019 som ditt värsta år någonsin. Hur har 2020 varit?

– Personligen har 2020 varit ett strålande år för mig. 2019 var bedrövligt. Nu har jag hittat hem, jag har fått ett bra jobb. Sedan att man inte kunnat leva och resa på samma sätt, säger Helena Hysén.

Antonio Hysén skriver också han under på att hans år varit bra – coronapandemin till trots.

– Jag hade corona själv i augusti. Men det var väldigt milt tycker jag. Det gick över rätt fort. Nu har jag kunnat börja träna igen.

Han har stora förhoppningar om hösten och framtiden.

– Det är nytt jobb, en nystart. Det ska bli skönt. Sedan att kunna hålla på med fotbollen som vanligt.

Är tillsammans med en ny kille

Han avslöjar också att han har en ny kärlek.

– Jag är tillsammans med en ny snubbe sedan fyra och en halv månad. Allt är rätt nytt, säger Antonio Hysén.

Helena Hysén har fått sig en tankeställare.
Foto: KANAL 5

Helena Hysén säger, alla ljusa tankar till trots, att hon fått sig en rejäl tankeställare under coronakrisen.

– Man värderar saker annorlunda. Man värnar mer om vänner och vänskap. Jag har två vänner som har gått bort och en vän som låg väldigt länge i respirator och fortfarande är sjukskriven. Den här sjukdomen är som rysk roulett. Du vet inte hur den drabbar dig. Därför har jag fullkomlig respekt, säger hon.