Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helena Hyséns revansch – efter mardrömsåret

Helena Hysén ser fram emot det nya året.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: Instagram / Skärmdump

Helena Hysén beskriver 2019 som ”mitt värsta år någonsin”. 

Men nu väntar flera nya projekt – 2020 ska bli året då hon studsar tillbaka.

– Inom kort börjar ett tv-program sändas som jag och Anton är med i, säger Helena och avslöjar samtidigt vad hennes drömjobb är. 

2010-talet är till ända – ett nytt decennium stundar. Och det är något som Helena Hysén, 58, är tacksam för.

– 2019 är mitt värsta år någonsin. Det var bara elände, sjukdomar och dödsfall. Och det var kämpigt med barnen med allt de fick genomgå, säger Helena.

Hon syftar på tv-serien ”Hyséns” i Kanal 5, som blev en stor tittarframgång men som också gav upphov till konflikter med exmaken Glenn Hysén och hans nya kärlek, Camilla Lendotte.

Helena Hysén var med i första säsongen av programmet, men efter ett ultimatum från Glenn och Camilla blev det ingen fortsättning för Helena.

– Det är väldigt tragiskt att det blev som det blev. Det hade varit ett affärsimperium om det hade fått fortsätta, säger Helena Hysén.

Julhelgerna har inte heller varit någon glädjefull tid, berättar hon.

– Jul är en väldigt känslig tid för mig och barnen. Det sitter som en tagg i oss.

Helena Hysén minns 2019 som sitt ”värsta någonsin”.Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN

Sms avslöjade otroheten

Taggen, som Helena Hysén pratar om, går att spåra till julen 2010 då hon fick reda på att hennes man sedan över 20 år, Glenn Hysén, hade en affär.

– Hans älskarinna skickade ett sms till hans telefon som han la på bordet. Det var så det uppdagades. Det är väl klart att det var fruktansvärt, har Helena tidigare berättat.

Men om 2019 var ett mardrömsår för Helena Hysén, ser 2020 betydligt ljusare ut.

– Jag har fått ett nytt jobb och inom kort börjar ett tv-program sändas som jag och Anton är med i, berättar hon.

Den nya arbetsgivaren är Bestseller PR, och Helenas jobb blir att sälja in ledarskapsföreläsningar och att agera mässvärdinna.

– Jag börjar i morgon tisdag. Det ska bli jättekul! Jag ser jättemycket fram emot det. Det finns så många viktiga frågor som behöver diskuteras, som klimatet till exempel.

Hon har redan hunnit prova på arbetet, och medger att en och annan känner igen hennes namn.

– De associerar väl det både till tv-serien och att jag varit gift med Glenn. Men jag vill inte bli associerad med Glenn. Vi har inte samma värderingar, jag är en egen person och jag har varit skild från honom i nio år.

Är det aktuellt att byta efternamn?

– Nej, det kommer aldrig att ske. Jag har haft det här namnet i 35 år. Varför skulle jag byta namn bara för att tillfredställa andra? Det finns ingen anledning.

Glenn Hysén med sin nya hustru, Camilla Lendotte.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Avslöjar drömjobbet

Helena Hysén berättar gärna om sitt nya jobb, men tv-programmet – som spelades in under sommaren – är hon desto mer hemlighetsfull kring.

– Jag får egentligen inte säga något om det. Det står i kontraktet, säger Helena.

Men på Instagram har hon lagt ut en bild på henne och sonen Anton, där de ser ut att vara iklädda förkläden...

– Haha. Ja, något med förkläden är det ju. Man kan säga att det är ett nytt koncept på ett tidigare program. Vi tävlar mot andra par och vecka efter vecka åker någon ut, säger Helena.

https://www.instagram.com/p/B68gX0hFc85/?utm_source=ig_web_copy_link

– Det har varit väldigt roligt. När Anton och jag gör saker tillsammans blir det inte det här allvarliga, även om man gärna vill vinna. Vi har sjukt roligt ihop, han och jag. Ibland kanske folk tycker att vi är lite barnsliga, men det bjuder vi på!

Helena Hysén är förväntansfull inför säsongspremiären, och avslöjar samtidigt att hennes drömjobb finns inom tv.

– Jag skulle vilja vara en käck och rolig meteorolog i nyheterna! Det har varit min dröm sedan jag bodde i England. I Sverige är de så himla allvarliga, säger Helena med ett skratt.