Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda smällen för Annika Andersson

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Folkkäre skådespelaren och komikern Annika Korenado står nu utan sommarjobb.
Foto: HENRIK JANSSON
Årets föreställning skulle ha hetat ”Alla tiders Åsa-Nisse”.
Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget

Årets upplaga av den klassiska buskisen på Vallarna i Falkenberg skjuts upp. 

Folkkäre komikern Annika Korenado, tidigare Andersson, är en av skådespelarna som nu står utan sommarjobb.

– Någonstans har vi stött och blött det här väldigt länge och in i det sista hoppats på att kunna spela i år, säger Annika Korenado, som tror att hon själv haft corona.

Årets upplaga av Vallarnas friluftsteater i Falkenberg heter ”Alla tiders Åsa-Nisse” – men på grund av coronakrisen har den nu fått skjutas upp till nästa år, vilket Hallands Nyheter tidigare skrivit om.

Det är något som Annika Korenado, som skrivit manuset, har blandade känslor över.

– Det är oundvikligt att det händer och nu när det har tagits ett beslut känns det skönt att det i alla fall är taget. Och att det blir av nästa år. Det blir ju inte inställt forever, säger hon.

Publiksuccé år efter år

Sommarbuskisen på Vallarna brukar dra mellan 50 000 och 60 000 besökare. 

 – Någonstans har vi stött och blött det här väldigt länge och in i det sista hoppats på att kunna spela i år. Som många andra friluftsteatrar och konserter har gjort, säger Annika Korenado. 

Hon har varit med och spelat på Vallarna många gånger sedan 1996 och tycker att det är lika kul varje gång. 

Scenen skapades ursprungligen för komikerparet Stefan Gerhardsson och Krister Classon.

– Det är en väldigt fin friluftsteater och det blir något särskilt att spela utomhusteater på sommaren. Det är så otroligt Sverige i kubik, säger Annika Korenado.

Förra sommaren spelades ”Stulen kärlek” på Vallarna.
Foto: BO HÅKANSSON/BILDUPPDRAGET

Tror att hon haft corona

Ett annat jobb som ställts in för den folkkäre komikern och skådespelaren Annika Korenado är på Lisebergsteatern under våren. 

– Vi hann spela en helg innan den stängdes ner. Nu har jag ledigt i sommar och hoppas kunna sätta upp en krogshow i Falkenberg till hösten, säger Annika Andersson, som tror att hon själv varit coronasmittad efter ett Stockholmsbesök i mitten av mars.

– Det var inte så att jag låg och tänkte att jag skulle dö. Men jag hade hög feber och fick problem med andningen. Om jag pratade för mycket, eller andades djupt, började jag hosta. Dessutom tappade jag lukt och smak under några dagar, har hon tidigare sagt till HN.

TV: Smittskyddsläkarens uppmaning i coronakrisen

Smittskyddsläkarens uppmaning: ”Nu måste vi fortsätta hålla i”