Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här träffar Stordalens nya kärlek hans familj

Här är fyra saker som du kanske inte vet om Petter Stordalen.
Här syns Petter Stordalen och Märta Elander Wisén, 30, tillsammans med Petters barn vid öppningen av lyhxhotellet Villa Copenhagen.Foto: ANTON SOGGIU
Petter Stordalen.Foto: NORA LOREK

Svenskan och före detta elitryttaren Märta Elander Wistén, 30, är Petter Stordalens nya kärlek.

Det skiljer 28 år mellan paret – och Märta är två år äldre än dottern Emilie Stordalen.

Bilder från öppningen av Stordalens nya lyxhotell i Köpenhamn visar hur Petter och Märta umgås med hans barn Emilie, Jakob och Henrik Stordalen.

Beskedet om att Petter och Gunhild Stordalen separerat slog ned som en bomb i vintras. De hade 14 år tillsammans bakom sig och nio år som gifta.

– Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild Stordalen i ett uttalande.

Hon sa också att ”vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra”.

Visade sig tillsammans på hotellöppning

Under fredagen kom nyheten att Petter Stordalen, 57, hittat en ny kärlek i svenskan Märta Elander Wistén, 30.

Det var på öppningen av Petters nya femstjärniga hotell, flaggskeppet Villa Copenhagen, den 1 juli som paret visade sig tillsammans för första gången, enligt norska Verdens Gang.

På bilder från öppningen syns hur Petter och Märta umgås med hans familj. Dotter Emilie Stordalen, 28 står runt bordet liksom hennes pojkvän, Jens Bredberg från Alingsås. Petters son Jakob, 23, är också med liksom den äldre sonen Henrik, 26.

Petter berättar för norska Verdens Gang om hur han och Märta träffades:

– Det blev faktiskt coronapandemin som förde oss samman. Märta kom till Oslo på besök innan allt stängde ner, och fastnade med mig här.

Petter Stordalen: ”Vi har det fantastiskt”

Han säger vidare till tidningen att han mår bra trots coronapandemin och att hans hotellimperium blöder kraftigt.

– Det har varit en väldigt speciell tid, men vi har samtidigt fått möjligheten att lära känna varandra väl – och blivit förälskade. Så när affärslivet varit utmanande så har privatlivet varit på uppgång. Vi har det helt fantastiskt tillsammans.

Exfrun Gunhild har bara gott att säga om Petters nya kärlek.

– Jag är glad att Petter har funnit kärleken igen, det förtjänar han. Petter och jag är för alltid goda vänner och jag önskar dem allt gott, säger hon till Verdens Gang och tillägger att hon ännu inte hunnit träffa Märta.

Petter Stordalen om coronakrisen

Petter Stordalen om coronakrisen och påverkan på hans affärsimperium.