Här kan du se filmstjärnan Mads Mikkelsen i Skara

Bond-stjärnan Mads Mikkelsen är i Skara för att spela in en ny film.
Foto: EMPICS/IBL
Delar av centrala Skara kommer att stängas av med anledning av inspelningen. Bilden är en arkivbild.
Foto: HENRIK JANSSON

Bond-stjärnan Mads Mikkelsen har kommit till Skara för att spela in en ny storfilm. 

På torsdagen stängs delar av staden av för inspelningen av den danska filmen ”Rättfärdighetens ryttare”, skriver NLT.

Bland annat kommer Stortorget och Skoltorget stängas av och där skulle den intresserade också kunna få en skymt av Mikkelsen.

Bond-stjärnan Mads Mikkelsen är tillsammans med det internationella filmteamet i Skara för att spela in en kommande film vid namn ”Rättfärdighetens ryttare” vilken är regisserad av dansken Anders Thomas Jensen.

”Rättfärdighetens ryttare” är en komedifilm med dramainslag.

– Jag skulle beskriva det som en förhöjd dramakomedi. Regissören Anders Thomas Jensen har gjort filmer tidigare i samma stil. Det är samma tematik och tempo. Det är mycket humor och action. Allt kommer att rymmas i filmen, har Lizette Jonjic, producent vid Zentropa Sverige som tillsammans med Zentropa Entertainment och Film i Väst producerar filmen, tidigare sagt.

Delar av centrala Skara stängs av

På torsdagen är det inspelning och delar av centrala Skara kommer därför att stängas av, skriver NLT.

Skoltorget kommer vara avstängt mellan 07 på torsdagsmorgonen fram till midnatt och för Stortorget och Södra Kyrkogatan gäller tiderna 08 till midnatt.

Där kommer det också att finnas en chans att se Mads Mikkelsen, skriver tidningen. 

När det är inspelning kommer trafik och gångtrafikanter at stoppas i intervaller på mellan tre minuter på Järnvägsgatan, Rådhusgatan och Södra Kyrkogatan. Något som kommer att regleras av flaggvakter. 

Under torsdagen kommer informatörer vara på plats för att informera allmänheten så det inte hamnar i bild och förklara varför det är avstängt. 

Har tidigare spelat in på landet

För den som exempelvis bor inom det avspärrade området kommer transporter och besök kunna släppas förbi när inte spelas in, skriver NLT.

Tidigare har inspelningsteamet befunnit sig på landet även om de inte ville berätta exakt var. 

– Just nu befinner vi oss utanför Skara, på landet. Ser jag mig omkring så är det lantligt. Det är härligt att vara ute i naturen, Lizette Jonjic, producent vid Zentropa Sverige, tidigare sagt.