Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här bryter Emma Green ihop i tårar

Bryter ihop. Emma Green blir känslosam i "Ett jobb för Berg".
Carina Berg kommer Emma Green nära under några dagar i Göteborg.
Emma Green hyllar i programmet också sin mormor som dog för några år sedan.

Hon bryter ihop på träningen och hyllar sin mormor i ett brev.

I Kanal 5:s "Ett jobb för Berg" får tittarna komma riktigt nära Emma Green – som talar öppenhjärtigt om allt från hårda prestationskrav till sorgen efter skilsmässan.

– Det är panik och chock. Som att allting rasar runtomkring, säger Emma Green själv i programmet.

Emma Green

Född: 8 december 1984.

Bor: Göteborg.

Klubb: Örgryte.

Främsta meriter: Brons i junior-EM (2003), Silver i U23-EM (2005), VM-brons (2005), EM-silver (2010), EM-brons (2012), Brons i inomhus-EM (2013).

Carina Berg

Född: 1 november 1977.

Bor: Stockholm.

Jobbar på: Kanal 5.

Tidigare program (urval): God natt, Sverige (2005), Förkväll (2006-2007), Idol (2007), Stjärnor på is (2008), Berg flyttar in (2008-2012), Bergs bärbara talkshow (2013), Berg & Meltzer i Amerika/Europa (2014-2015).

Carina Berg har "flyttat in" hos kändisar och haft en bärbar pratshow. I senaste programmet på Kanal 5 testar programledaren olika framgångsrika svenskars jobb – och när hon möter Emma Green blir det känslosamt.

Tittarna får se höjdhopperskan bryta ihop på träningen, ge en känslosam hyllning till sina föräldrar och sin döda mormor samt berätta öppenhjärtigt om separationen från tränaren och exmaken Yannick Tregaro. Programmet visas i Kanal 5.

– Vi var ihop i typ nio år. Vi separerade förra vintern. Det var inte smärtfritt. Gifter man sig är det liksom... Det är klart att jag trott på att vi ska vara tillsammans. Helt plötsligt känns det som att inget är säkert här i livet, säger Emma Green till Carina Berg och fortsätter:

– Det är panik och chock. Som att allting rasar runtomkring. Det var skitjobbigt, verkligen. Svinjobbigt.

Fortfarande tränare

Yannick Tregaro tränar fortfarande Emma Green och under programmets 50 spelminuter får tittarna se hur en vanlig dag kan se ut för friidrottsstjärnan.

Samarbetet mellan dem fungerar fortfarande väl på träningarna.

– Det var lite jobbigt att sitta och ljuga rakt upp i ansiktet på en journalist när man vet att det här bara krackelerar. Så ska man sitta och bara prata om hur bra det är, säger Emma Green i programmet.

Carina Berg: Är ni överens i dag?

– Ja, om vissa saker. Om andra saker är vi inte överens.

Bryter ihop

Emma Green berättar i programmet också om turbulensen som blev när hon målade naglarna i regnbågsfärger i Moskva-VM. Också hur hennes mormor varit en stor inspirationskälla för henne – och när hon dog skrev Emma ett brev där hon förklarade sina känslor.

Flera gånger bryter Emma också ihop och gråter framför Carina Berg. Bland annat på träningen. Vägen tillbaka har varit lång efter ett skadehelvete.

– Hon känner att det drar i baklåret lite. Tanken är nu att vi bara ska hoppa några hopp och känna på det, inte trycka så mycket. Då bli hon frustrerad, hon vill ju mer. Klart hon blir ledsen, säger Yannick Tregaro när Carina Berg frågar varför Emma gråter.

Men samtidigt är hon på god väg tillbaka, menar tränaren.

– Det är så, glädje blandat med frustration, sorg, tårar och skratt. Det är det som jag älskar så mycket med det här också, säger Emma Green till Carina Berg och förklarar att känsloyttringarna alltid är extrema när man är friidrottare – åt båda håll.

Programmet sänds på Kanal 5 i kväll och avslutas också med en speciell utmaning där Carina Berg ställs mot forna världsmästaren i höjdhopp.