Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här återförenas Roy och Roger: ”Galet”

Jan Rippe, som bland annat spelade karaktären Roger i tv-serien ”Macken”, överraskade komikern Daniel Norberg.Foto: Johan Carlén / Folkspel / Folkspel.
”Jag fatta ingenting”, säger Daniel Norberg.Foto: Johan Carlén / Folkspel / Folkspel.

För en kort stund fick komikern Daniel Norberg dela värld med ena halvan av sina största idoler.

Under söndagens ”Bingolotto” fick han vara Roy till Jan Rippes Roger från tv-serien ”Macken”.

– Det är så galet alltihopa, säger Daniel Norberg efter överraskningen.

Komikern från Uddevalla, Daniel Norberg, har varit väldigt öppen med att Anders Eriksson och Jan Rippe är hans två största idoler.

Det kommer från att han själv är uppvuxen med den folkkära och populära tv-serien ”Macken” som sändes 1986. I serien spelar Anders Eriksson och Jan Rippe karaktärerna Roy och Roger.

Under söndagens ”Bingolotto” fick serien, om än ett väldigt kort sådant, nytt liv. Jan Rippe stod för Roger och Daniel Norberg fick imitera Roy.

– Det är mina största idoler som jag växte upp med. Det lyser igenom allt jag gjort genom åren att jag gillar dem, det syns i mer eller mindre allt jag gör. Det känns helt galet att få dela scen med honom, säger Daniel Norberg.

Betydelsen av Roy och Roger

Daniel Norberg berättar att han gillar att göra imitationer. Och det är just från ”Macken” som det hela startade.

– Ja, de är ju väldigt delaktiga till det. Jag gillar att leka med rösten och att låta rolig, det är mycket tack vare Roy och Roger och Galenskaparna. Det är där det kommer ifrån, säger Daniel Norberg.

Programledaren Stefan Odelberg tillsammans med Jan Rippe och Daniel Norberg.Foto: Johan Carlén / Folkspel / Folkspel.

Han fortsätter:

– Jag har inte hunnit landa i det ännu. Snart är det en ny bingodragning också... Jag får försöka hålla masken.

”Har dåligt samvete”

Samtidigt har Daniel Norberg ett dåligt samvete.

– Jag sa det till Jan Rippe att jag på riktigt får dåligt samvete. Jag är oftare Roy än vad Anders Eriksson är det. Men de båda tycker det är kul att jag imiterar dem, så det känns skönt. Jag blev orolig att jag hade snott hela deras grej, säger Daniel.