Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Lisebergs nya skräcksatsning

Sandra LeiknesFoto: Hedvig Wallin / Liseberg
Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN
Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN
Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN
Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

I mörker, dimma och bland otäcka varelser och ljud. Ovisshet står i fokus för Lisebergs nya skräcksatsning ”Skogen”.

– Rent skräckmässigt handlar det om rädslan för det okända, säger Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Under fredagen slår Liseberg upp portarna för årets upplaga av Halloween på Liseberg. Under kvällen är det även premiär för ”Skogen”, ett nytt skräckkoncept som byggts upp utomhus.

– Att gå i mörker i en skog, det tror jag det är många som kan relatera till. Jag tycker det kan vara väldigt läskigt, säger Sandra Leiknes som är producent för skräckhusen på Liseberg.

Läskigast är dimman

Att bygga upp ett skräckhus utomhus låter kanske riskfyllt i ett höstigt och ibland regnigt Göteborg. Men enligt Sandra Leiknes kommer väder och vind förstärka upplevelsen.

Även otäcka ljud och ”skuggliknande varelser” kommer göra sitt bästa för att få besökarna att skaka av rädsla.

– Det jag tycker är läskigast är dimman vi tillfört i skogen. Den är oberäknelig, man vet aldrig vilket håll det blåser. Det gör att du periodvis inte ser så långt fram. Allting blir väldigt nära inpå.

Finns det risk att det är för läskigt?

– Vi har ju diskussioner hela tiden om vilken skräcknivå vi ska ligga på när vi går de här upplevelserna. Jag tycker vi har hittat en bra gräns som funkar. Vi har 11-årsgräns. Jag tycker inte att man ska vara yngre. Sen får man ju känna efter själv om man är mogen för detta.

”Känns pirrigt”

Sandra Leiknes är förväntansfull inför premiären och hoppas på succé för den nya satsningen.

– Det känns pirrigt och det ska bli skitkul att få in våra gäster och se hur de reagerar, säger hon.