Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han lämnade jobbet för att öppna eget

Hassan Roshandel i Sveriges mästerkock. Foto: Privat
"Jag kände att, nu räcker det för fan. Nu har jag chansen att börja om", säger Roshandel. Foto: Privat

Hassan Roshandel, 56, från Jönköping lämnade skräddarjobbet för att satsa helhjärtat på "Sveriges mästerkock" och matlagning.

Förra veckan åkte han ut på nionde plats – nu ska han öppna egen restaurang.

– Jag kände att, nu räcker det för fan. Nu har jag chansen att börja om, säger Roshandel.

Dessa västsvenska mästerkockar har synts i årets säsong:

Mikaela Hedenskog, 26, från Göteborg

Linn Nilsson Gräsberg, 18, från Nittorp

Joacim Grubbström, 37, från Göteborg

Sami Yousri, 44, från Göteborg

Jönköpingsbon Hassan Roshandel känner vi igen från TV4:s program "Sveriges mästerkock".

Förra veckan åkte han ut – på grund av kapris som glömdes i rätten han lagade.

Men han sörjer inte för det – nu är Hassan aktuell i att starta upp egen restaurang i Jönköping. Ett italienskt kök med enbart närproducerad och närodlade produkter.

För Hassan är det viktigt att inga ingredienser färdas långa vägar till restaurangen. Han berättar att det tidigare inte har funnits tillfälle att ta tag i restaurangdrömmen. Men att han efter att ha varit med på mästerkocksresan kände att det var dags.

Men varför just italienskt?

– Jag älskar landet, kulturen och maten. Det är världens bästa kök och finns så mycket möjligheter, säger han.

Han riktar in sig på att skapa en lantlig italiensk atmosfär och vill servera fisk och skaldjur och givetvis nationalrätten pasta. Restaurangen väntas öppna upp under våren.

"Jag och pasta är gjorda av samma deg"

– Italien och havet hör ihop. Och jag brukar säga att jag och pasta är gjorda av samma deg, haha. Här ska man kunna sätta sig när, koppla av och bara njuta.

Han avslutade Sveriges mästerkock på topp nio. Han berättar att han i programmet lärde sig att vara kreativ i köket och förstår anledningen till att han åkte ut på grund av den saknade kaprisen.

Innan programmet avslutade han sin 40-åriga skräddarkarriär.

– Jag kände att, nu räcker det för fan. Nu har jag chansen att börja om. Så jag stängde och sålde skrädderiet. Nu glider jag mest och jagar nya recept och håller på att förhandla för restaurangen, säger Hassan.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!