Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han tog storslam under Youtube-gala

Foto: Olle Sporrong

Hans parodier av bland andra Ica-Stig och Måns Zelmerlöv har tagit viral-Sverige med storm.

Daniel Norberg från Uddevalla tog storslam på Youtube-galan Guldtuben där han vann kategorin "Årets artist".

– Det är väldigt mycket på en gång. Hela mitt huvud sprängs. Jag är väldigt glad, säger han.

Svenska folket har tagit Daniel Norbergs parodifilmer till sina hjärtan. Främst de haussade nidbilderna av Melodifestivalen. Parodierna av 2014 och 2015 års musikfester har setts drygt tre miljoner gånger vardera.

Enligt SR var det bara Zlatans Volvo-reklam som klickades mer än Daniels "Mello"-driv under hela 2014.

"Känns okej att Zlatan vann"

– Det känns okej att Zlatan vann där. Det är helt otroligt att man utan budget kan få ett sånt klipp, säger han till sajten.

Daniel Norberg när han var med i Idol 2010. Foto: Sven Lindwall

När Guldtuben – en svensk gala som prisar landets bästa "youtubare" – gick av stapeln på lördagskvällen så kammade Daniel Norberg hem den ärofyllda kategorin Årets artist.

– Det är väldigt mycket på en gång. Hela mitt huvud sprängs. Jag är väldigt, väldigt glad. Att sitta hemma på pojkrummet och spela in grejer, och så når det så många, säger han efter vinsten.

När han mottog priset läste han en egenskriven dikt – som handlade om tv-kanaler som går under och Youtubers som tar över.

– Jag skrev den med min bror. Den handlar om att tekniken krymper världen så att den ryms i din hand, i en telefon. Det är lätt att känna framtidstro. Det här är den nya tv:n, säger han.

Daniel Norberg var även nominerad i kategorin Årets klickmonster, för succéparodin av 2015 års Melodifestival, men fick där se sig besegrad.

I samband med Daniel Norberg släppte "Mello"-parodin berättade han:

"Ligger otroligt mycket arbete bakom precis allt"

– Jag har inte duschat, ätit eller sovit på fem dagar, men det var det värt. Det ligger otroligt mycket arbete bakom precis allt i klippet. Hade jag inte gjort någon video om årets Melodifestival vet jag inte vad som hade hänt. Det var en självklarhet.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!