Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han blir kapellmästare i "Lotta på Liseberg"

Här är den nye kapellmästaren – 35-åringen Andreas Landegren.
Foto: Amy Helene Johansson
Lotta Engberg omfamnas av den tidigare kapellmästaren Curt-Erik Holmquist.
Foto: Anders Ylander

Han har varit en del av "Lotta på Liseberg" under fyra år – nu tar han plats i fronten.

Andreas Landegren, 35, tar över som kapellmästare efter att Curt-Erik Holmquist kastat in handduken.

– Det är stora skor att fylla, det är jag medveten om, men jag ser det som en ära att få ta över, säger han till GT.

Det var i november som Lotta Engberg ringde upp Andreas Landegren, 35, för att ställa frågan. Den erfarne kapellmästaren Curt-Erik Holmquist kastade in handduken sommaren 2013 och hans plats skulle fyllas på allsångsscenen.

– Det kändes helt fantastiskt! Dels blev jag väldigt glad över att det faktiskt blir ett Lotta på Liseberg 2014, att Lotta bestämt sig för att köra en säsong till. Och sen kände jag mig väldigt ärad att få ta över taktpinnen, säger Andreas Landegren.

Han inser att Curt-Erik Holmquists skor kommer vara svåra att fylla, eller åtminstone en stor utmaning. Men uppger att han kommer att göra sitt allra bästa.

Skjuter från höften

Men om han kommer att ta lika mycket plats som sin föregångare kan endast framtiden utvisa.

– Jag har inte en lika stor scenpersonlighet som honom, men jag vet ju hur spontan Lotta är så vad som helst kan ju hända när man väl sitter på plats. Men det är väl bara att skjuta från höften när det händer, säger Andreas Landegren.

De senaste fyra somrarna har han spenderat på allsången på Liseberg, men nu tar han alltså steget ut till frontplatsen. I övrigt arbetar han som frilansande pianist, kompositör och – givetvis – kapellmästare.

– Senast har jag varit kapellmästare för Helena Paparizou på hennes promotionturné, och det hoppas jag få fortsätta med under sommaren. Så länge det inte står i vägen för Liseberg.


Följ GT på Facebook och få senaste nyheterna i ditt flöde