Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hallonsuccén gjorde Montadar till mästare

Årets Bagare. Montadar Kanbar, vann. Till höger står Tobias Henke och till vänster är andrapristagaren: Ewa Winge.Foto: Natalie Greppi / Natalie Greppi
Montadar Kanbar.Foto: Natalie Greppi / Natalie Greppi

I veckan avgjordes tävlingen ”Årets Bagare 2020”. 

Tävlingen, som pågick flera dagar i Nordstan, vanns av bagaren Montadar Kanbar som arbetar på ”Bullar&Bröd” i Stockholm. 

Bland annat tack vare en kavlad briochecylinder fylld med hallon och pistage. 

SM-veckan gick av stapeln i köpcentret Nordstan i Göteborg i veckan. 

Och i tävligen Årets Bagare var det en stockholmare som vann. Montadar Kanbar tog hem titeln – nu är han svensk mästare i bakning. Sex bagare deltog och på endast sex timmar skulle de baka totalt 150 bröd, baguetter, croissanter och bullar vardera. Något som ställer höga krav på innovation, teknisk skicklighet och kreativ höjd. 

Dessutom presenterades olika tekniker och smakkombinationer.  

– Det känns fantastiskt roligt och jag är galet stolt över mig själv! Att tävla inom bakning är verkligen en passion. Att vinna Årets Bagare är verkligen ett bevis på att det jag gör är bra, att jag fortsätter utvecklas framåt och att alla träningstimmar och all tid jag lagt ner gav utdelning, säger Montadar Kanbar själv. 

– Jag hoppas att jag kan vara med och inspirera andra i branschen, fortsätter han. 

Montadar Kanbars briochecylindrar fick höga betyg.Foto: Natalie Greppi / Natalie Greppi

”Imponerande” 

Det som gav Montadar segern var bland annat ett bröd med rökt fullkornsdinkel, en kavlad briochecylinder fylld med hallon och pistage dekorerad med en krispig kexblomma – samt bullar formade till blommor fyllda med blåbär och färskost.

– Montadar har genom en imponerande målmedvetenhet på kort tid utvecklats från en ung och lovande bagare till vinnare av Årets Bagare. Särskilt imponerad är jag över den laminerade briochecylindern med hallon- och pistagekräm, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som anordnar Årets Bagare. 

På andra plats i tävlingen kom Ewa Winge från Kopparlundens Bageri i Västerås. Tobias Henke från Skeppsbro Bageri i Stockholm tog hem tredjeplatsen. 

 

Intresserad av bakning? Kolla då in kanelbulleexperten Pelle Bagares tips: