Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkans kryptiska hälsning: ”Har startat band i Norge”

Håkan Hellström prisades på Grammisgalan. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Håkan Hellström prisades på Grammisgalan 2020 som Årets singer-songwriter. 

Stjärnan var dock inte på plats utan skickade en videohälsning. 

Där pikade han kryptiskt evenemanget och huvudstaden – samt lät meddela att han har ”startat ett band i Norge”. 

Grammisgalan 2020 hålls på Annexet i Stockholm på torsdagskvällen. Det är den 37:e upplagan av galan som prisar och premierar Sveriges bästa artister, musiker och producenter. 

Håkan Hellström vann ett pris som ”Årets singer-songwriter” men var inte på plats för att ta emot priset. 

I stället skickade stjärnan en videohälsning som framfördes av den unge norrmannen Mikkel Knutsen. Mikkel – sminkad som KISS-gitarristen Ace Frehley – spelade en snutt av Håkan-låten ”För sent för Edelweiss”, som bland annat innehåller textraden ”och har du tändstickor, tillräckligt om, du vill bränna ner Stockholm”. 

Efter den eventuella piken mot huvudstaden, meddelade Mikkel Knutsen in i kameran att Håkan tyvärr inte kunde vara på plats på Annexet eftersom han har startat ett band ihop med Knutsen – i Norge. 

Håkan önskar att han kunde vara hos er i kväll, men han och jag har startat ett band här i Norge och vi skriver på nya låtar nu”. 

Mikkel Knutsen framförde Håkans hälsning på Grammisgalan. Foto: TV12
Mikkel Knutsen var sminkad som KISS-gitarristen. Foto: TV12

Gör fyra spelningar på Ullevi

På sociala medier hävdade fans till artisten att videohälsningen var en känga mot galan och ”musiketablissemanget” – dock förblev videon okommenterad. 

Håkan Hellström som förra två år sedan släppte albumet ”Illusioner” var även nominerad till ”Årets textförfattare” på galan – ett pris han fick redan 2000. Totalt har Håkan Hellström sedan tidigare 6 ”grammisar”. 

I sommar gör stjärnan fyra spelningar på Ullevi i Göteborg vilket också innebär rekordmånga spelningar på den klassiska arenan för en och samma artist under en sommar. 

Håkan firar då 20 år som artist och datumen för konserterna är satta till den 12 och 13 juni, samt 28 och 29 augusti. 

KISS spelar för övrigt också i Göteborg i sommar – nämligen på Scandinavium, i juni.