Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Häckners succé med försvunna bananen

Carl-Einar Häckner.
Foto: Jan Wiriden

Allkonstnären Carl-Einar Häckner, 45, gör viral succé med ett Youtubeklipp från 2011.

Trollkarlen hyllas världen över för det fyra minuter långa framträdandet på i Melbourne där han får en banan att försvinna.

På tre dagar har klippet visats över en halv miljon gånger – och klicken fortsätter att ticka in.

https://www.youtube.com/watch?v=_RSkt8fcvrg

Han var en ständig gäst i "Björnes magasin", tilldelades Karamelodiktstipendiet 2013 och syns alltsomoftast med sina populära varietéer på Liseberg i Göteborg.

Men nu tycks världen ha omfamnat den göteborgska trollkarlen Carl-Einar Häckner. Detta efter att han la upp ett klipp på Youtube med ett litet smakprov från en show i Melbourne i Australien 2011.

Sprids internationellt

I klippet kommer den folkkäre allkonstnären in med en Ikeakasse i handen och hänför publiken genom att trolla bort en banan – givetvis på ett sätt som bara kan signeras Häckner.

Klippet lades upp den 11 januari och sedan dess har över en halv miljon människor från hela världen tagit sig en titt. Samtidigt har klippet spridits på internationella viralsajter.

Och om det inte räckte med det stora intresset för den gode Häckner internationellt så har hans föreställning "Skärvor" gjort succé på hemmaplan. Tanken var att föreställningen skulle sluta spelas i december – men tack vara högt biljettryck kommer showen fortsätta till den sista helgen i februari.