Gunhild Stordalens möte med Hollywoodstjärnorna

Här är fem saker du kanske inte visste om Gunhild Stordalen.
Gunhild Stordalen.
Foto: JØRGEN GOMNÆS / EAT

Här träffar Gunhild Stordalen Hollywoodstjärnorna Alec och Hilaria Baldwin.

EAT-grundaren och filmparet talade bland annat om hur dagens livsmedelssystem ska bli mer hållbart i framtiden.

”Tack mina kära vänner”, skriver Stordalen på Instagram.

Gunhild Stordalen är vd i den egna stiftelsen EAT Foundation som syftar till att dagens matkonsumtion och livsmedelssystem ska bli mer hållbara på en global nivå. 

Nyligen blev hon tilldelad en ledande roll på FN:s toppmöte nästa år.

Jag kunde inte vara stoltare och mer exalterad över att berätta att jag har utsetts till en ledande roll för FN:s toppmöte för livsmedelssystem 2021 - ett enormt erkännande för EAT-familjens prestationer”, berättade Stordalen nyligen.

I dagarna träffade Gunhild Stordalen det kända filmparet Alec och Hilaria Baldwin som också kämpar för samma sak.

”Det är angeläget att våra ledare börjar agera”, skrev Alec Baldwin på Instagram efter mötet med ”min vän Gunhild Stordalen”.

Stordalen: ”Tack vänner”

Gunhild var inte sen med att replikera: ”Tack mina kära vänner för att ni delar detta kritiska meddelande!”

Hon skrev också att hon ser fram emot att tillsammans med paret Baldwin arbeta för att alla människor ska få bättre mat.

Filmstjärnan Alec Baldwin.
Foto: GREG ALLEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Alec (till vänster) och Hilaria Baldwin är båda verksamma inom filmbranschen.
Foto: SKYLINE / SPLASH NEWS/STELLA PICTURES

Miljöaktivisten Gunhild Stordalen fick stiftelsen som skulle bli EAT Foundation – fullproppad med pengar – i morgongåva av exmaken Petter Stordalen.

– EAT handlar om att sammanföra alla forskarna, politikerna, företagen, de frivilliga organisationerna och FN-system att sträva mot samma mål. i måste jobba tillsammans. Både forskningen, politikerna och näringslivet. Alla organisationer som är involverade i matfrågan, har Gunhild Stordalen tidigare sagt om stiftelsens syfte till TV4.

https://www.instagram.com/p/CGssh23j7iZ/

Har kallats hycklare

När paret fortfarande var gifta kritiserades Gunhild Stordalen och kallades för hycklare av kritiker som menade att hon inte levde som hon lär och hänvisade bland annat till det privata jetplanet för 20 miljoner pund och de många resorna utomlands.

Skådespelaren Alec Baldwin har varit verksam i filmindustrin och Hollywood sedan 1980-talet och har bland annat spelat i Martin Scorseses storfilm ”The Departed” från 2006 och mot Meryl Streep i filmen ”It's complicated” från 2009. Hustrun Hilaria har bland annat medverkat i tv-serien ”Nightcap” från 2017.

Gunhild Stordalen i stor intervju.