Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunhild Stordalens kärleksfulla avsked

Petter och Gunhild Stordalen separerade förra året.
Gunhild tillsammans med Haiduk, en grand danois.Foto: Gunhild Stordalen / Instagram
Under hösten har Gunhild Stordalen som haft stora framgångar för sin stiftelse EAT.Foto: NRK/DATOEN

Under coronapandemin har Gunhild Stordalen tagit hand om en hund, en grand danois vid namn Haiduk. 

I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon nu fått säga hej då till sin nyfunna vän och berättar att avskedet var jobbigt.

”Planen var alltid att den här killen skulle tillbaka till sin ägare, men jag hade aldrig föreställt mig att låta Haiduk gå skulle vara så svårt” skriver hon. 

Den 30 mars i år introducerade läkaren och filantropen Gunhild Stordalen sin nya vän för sina följare på Instagram.

”Resultatet av att tänka och drömma stort, också när det kommer till hundar. Ända sedan jag var ett barn så har jag drömt om en grand danois, vilket inte har fungerat med mitt liv. Förrän nu. Så tacksam mot min vän Anja som låter Haiduk, 60 kilo ren glädje, hålla mig sällskap under coronanedstängningen” skrev hon då. 

https://www.instagram.com/p/B-XFM3Pj2W-/

Under det senaste året har hon delat med sig av ett antal bilder på sig själv och hunden Haiduk, bland annat har han varit med Gunhild på jobbet, på vandringar. Det har också blivit mycket bad.

”Kommer finnas i mitt hjärta för alltid” 

I ett nytt inlägg som hon postade på sitt Instagramkonto under torsdagen så berättar hon att Haiduk nu flyttat hem till sin ägare igen och att det var väldigt jobbigt att ta farväl av honom. 

 ”Planen var alltid att den här killen skulle tillbaka till sin ägare, men jag hade aldrig föreställt mig att låta Haiduk gå skulle vara så svårt. Nu är han borta. Men hans tassavtryck kommer finnas i mitt hjärta för alltid” skriver hon. 

Efter texten har hon lagt till två hashtags ”brustet hjärta” och ”bästa vänner”.

https://www.instagram.com/p/CGFHS-mDRn3/

Under hösten har Gunhild Stordalen som haft stora framgångar för sin stiftelse EAT Foundation, som hon är vd för också berättat att hon utsetts till en av ledarna i FN:s toppmöte nästa år. 

”Kunde inte vara stoltare” 

Jag kunde inte vara stoltare och mer exalterad över att berätta att jag har utsetts till en ledande roll för FN:s toppmöte för livsmedelssystem 2021 - ett enormt erkännande för EAT-familjens prestationer”, skrev hon då. 

Något som hennes exmake Petter Stordalen också uttryckte sin glädje över.

”En fantastisk nyhet! Knappt någon norrman utanför politiken har uppnått en liknande position, och jag kunde inte vara mer stolt och glad för Gunhild och hennes fantastiska team på EAT. Gratulerar!”, skrev han bland annat. 

Se också: 

Gunhild Stordalen i stor intervju: "Jag försöker leva som jag lär"