Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guetta festade med Chat Noirs strippor

David Guetta under spelningen på Ullevi och Summerburst i lördags.Foto: Jan Wiriden
Ullevi användes som skyltfönster för strippklubben.Foto: Stefan Söderström
25 000 människor var på plats.Foto: Jan Wiriden

Skandalomsusade strippklubben Chat Noir skryter på sin Facebooksida om att superstjärnan David Guetta var på besök efter Summerburst.

Dessutom var Chat Noir-strippor uppe på scenen och gjorde reklam för sin "efterfest" under Guettas konsert.

Både arrangören och Ullevi tar nu starkt avstånd från tilltaget.

- Att vi skulle göra reklam för, eller samarbeta med Chat Noir finns inte på kartan, säger Ullevichefen Jonas Georgsson.

Omtalade arrangemang med Chat Noir

DANSADE PÅ POSTHOTELLET

I höstas avslöjade GT att strippklubben Chat Noir haft dansare på hotellet Clarion Post i Göteborg. Dessutom avslöjades att klubben medverkat i en rad olika fester under många år.

VISAR BILDER FRÅN FESTERNA

Det finns bildbevis på Chat Noirs hemsidor och bloggar. Samma arrangör som användes vid Posthotellet, Port du Soleil, hade systematiskt bjudit in strippor från Chat Noir till sina event.

UPPTRÄDDE PÅ HOTEL TYLÖSAND

Hotel Tylösand hamnade i bekymmer sedan det kommit fram att Club Monday hade Chat Noirs dansare som underhållning.

POLITIKER BESÖKTE KLUBBEN

1998 besökte politikern Ibrahim Baylan (S) Chat Noir. "Det var dumt att gå dit", sa Ibrahim Baylan när nyheten uppdagades sju år senare. Då var han skolminister.

GT:s artiklar om strippskandalerna i Göteborg

5 NOVEMBER 2013: GT berättar att Posthotellet och Port du Soleil bjudit in till fest. Underhållningen: tio strippor från sexklubben "Chat Noir". Bloggare och politiker rasar mot nakenunderhållningen och Posthotellet anmäls till tillståndsenheten.

6 NOVEMBER 2013: Strippfest i kommunens egna lokaler. GT avslöjar att strippor även varit bjudna på fester i lokalen Brew house under sommaren, som Göteborgsregionens bolag för näringslivsutveckling äger och finansierar.

7 NOVEMBER 2013: En före detta strippa på Chat Noir berättar för GT om gratis sprit och lättklätt mingel vid flera fester. Clarion hotel post menar att de inte känt till strippshowerna, ex-strippan hävdar motsatsen.

10 NOVEMBER 2013: GT uppmärksammar att även Per Gessles hotel i Tylösand har haft besök av dansare från Chat Noir, vilket skulle kunna ge dem problem med alkoholtillståndet.

8 DECEMBER 2013: Tillståndsenheten avslöjar för GT att serveringstillstånden hos minst sju krogar i Göteborg som haft shower med kvinnor från Chat Noir kommer att granskas.

26 FEBRUARI 2014: Strippklubben Chat Noir bjuder in till amatörstripptävling - på internationella kvinnodagen 8 mars.

David Guetta avslutade årets Summerburstfestival i Göteborg. David Guettas sista låt blev "Without you" och bland publiken formades flera hundratals händer till hjärtan.

Och fler än publiken var nöjda med David Guettas besök i Göteborg.

"Våra tjejer festar på scenen när David Guetta spelar på Summerburst. Så fortsätter festen så klart hos oss sedan", skrev strippklubben Chat Noir på sin Facebooksida.

Videofilm från scenen

På sidan har man också publicerat flera videoklipp där personal från strippklubben dansar på scenen snett bakom David Guetta.

Dessutom meddelar man på Facebook att superstjärnan själv dök upp på efterfesten.

"Ett speciellt tack till våra tjejer som gör oss störst, bäst och vackrast och ett tack till David Guetta som hälsade på oss och gjorde vår fest komplett. En sann stjärna", skriver Chat Noir.

Chat Noir hade flera tjejer på Summerburst som gjorde reklam för klubben med hjälp av tröjor med budskapet "efterfest hos oss".

Signaturen Judith från Chat Noir svarar via mejl:

- Vi medverkar och blir ofta inbjudna till stora event. Kan konstatera att vi hade många besökare från Summerburst - såväl dj's som vanliga besökare. På det hela taget en lyckad kväll för både Chat Noir och Göteborg. I övrigt kommenterar vi inte vilka enskilda gäster som besöker oss.

"Har inget samarbete"

Men för arrangören och för Ullevi kommer strippklubbens tilltag som en nyhet.

Anders Boström, festivalgeneral på Stureplansgruppen Live var själv på scenen när David Guetta spelade.

- Han såg inga sådana tjejer där och blev lika förvånad som jag blev. Vi har absolut inget samarbete med dem, säger Sandra Nordin, presskontakt vid Stureplansgruppen.

Har en reklampolicy

Ullevichefen Jonas Georgsson känner heller inte till vad som hänt när GT når honom.

- Vi har ju en policy för vad vi gör reklam för på våra arenor och där är vi tydliga med att vi inte vill ha något sexistiskt. Vi tar avstånd från den typen av reklam, säger han.

Warner Music Sweden sköter presskontakterna för David Guetta i Sverige.

- Vi kan tyvärr inte kommentera det här, jag vet inget om det här. I och med att vi tar vår kontakt genom våra kolleger på Warner i Frankrike och inte har några direkta kontaktuppgifter till hans management kan vi tyvärr inte hjälpa till, säger Mikaela Lundberg på Warner Music Sweden.

GT har utan framgång sökt David Guetta.