Takida och Stiftelsen gästar Göteborg i helgen. Foto: LISA MATTISSON EXPTakida och Stiftelsen gästar Göteborg i helgen. Foto: LISA MATTISSON EXP
Takida och Stiftelsen gästar Göteborg i helgen. Foto: LISA MATTISSON EXP
Little Jinder har slagit igenom brett efter Så mycket bättre och Musikhjälpen. I helgen spelar hon i Göteborg. Foto: /IBLLittle Jinder har slagit igenom brett efter Så mycket bättre och Musikhjälpen. I helgen spelar hon i Göteborg. Foto: /IBL
Little Jinder har slagit igenom brett efter Så mycket bättre och Musikhjälpen. I helgen spelar hon i Göteborg. Foto: /IBL
Jerry Williams är fortfarande i högfor. I helgen gästar han Göteborg. Foto: HENRIK JANSSONJerry Williams är fortfarande i högfor. I helgen gästar han Göteborg. Foto: HENRIK JANSSON
Jerry Williams är fortfarande i högfor. I helgen gästar han Göteborg. Foto: HENRIK JANSSON
I helgen är det dags för Svenska cupen. Ett måste för alla som längtat efter fotboll på hemmaplan. Foto: ADAM IHSE/TTI helgen är det dags för Svenska cupen. Ett måste för alla som längtat efter fotboll på hemmaplan. Foto: ADAM IHSE/TT
I helgen är det dags för Svenska cupen. Ett måste för alla som längtat efter fotboll på hemmaplan. Foto: ADAM IHSE/TT
Hamlet har premiär på Folkteatern i mars men redan i helgen kan publiken få en glimt bakom kulisserna. Foto: PER WISSINGHamlet har premiär på Folkteatern i mars men redan i helgen kan publiken få en glimt bakom kulisserna. Foto: PER WISSING
Hamlet har premiär på Folkteatern i mars men redan i helgen kan publiken få en glimt bakom kulisserna. Foto: PER WISSING

GT:s bästa tips för en helg i Göteborg

Publicerad

Konserter, krogliv, sportevenemang och mässor. Varje helg händer det en massa roliga saker att göra i Göteborg. Här kommer en lista med våra topp fem helgen 17:e till 19:e februari 2017.

1. Takida och Stiftelsen. Det är dags för en gemensam turné och ikväll, fredag, intar de Lisebergshallen. Garanterat ös utlovas.

2. Little Jinder. Efter succé i Så mycket bättre och Musikhjälpen samt ett nytt album att ösa låtar ur kommer Little Jinder till Göteborg och Pustervik den 17/2.

3. Jerry Williams. Han kan inte sluta lira! Efter att ha spelat för utsålda hus tidigare här i Göteborg är Jerry Williams tillbaka med sitt åttamannaband på Konserthuset på söndag.

4. Svenska Cupen. Alla som räknar ner till den allsvenska premiären kan få njuta av Svenska Cupen i helgen. Ska BK Häcken försvara sin titel i år? Mikael Stahre och gänget är laddade. På lördag spelar IFK Göteborg-Ljungskile kl 14.00. Andra matcher utanför Göteborg är Rosengård-GFC , Östersund-Varberg, BKV Norrtälje-BK Häcken. 

På söndag är det Elfsborg -Värnamo kl 14.00. Övriga matcher AIK-Gais och IFK Norrköping-Öis 

5. Hamlet.  På lördag kan man få kika på repetitionen av Folkteaterns uppsättning av Hamlet som har premiär i mars. Efter det kan du själv prova kostymer och testa att skapa en egen klassisk Hamlet- krage Kostymdesignern Nina Sandström tar med sig material och kanske kan stötta med designen om tekniken sviktar.

 

Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag