Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gratis utomhusbio på Götaplatsen

Den danska filmen ”En runda till” pryder bioduken på visningen på Götaplatsen den 21 augusti.
Foto: Göteborg Film Festival / Pressbild

Den 21 augusti anordnar Göteborg Film Festival en så kallad open air-visning tillsammans med Göteborgs Kulturkalas. Filmen som visas är den Oscarsvinnande ”En runda till”.

Filmen blev trots pandemin en stor succé på bioduken i Danmark där den hade premiär i höstas. Därefter vann den flera priser på European Film Awards. 

”En runda till” tilldelades även publikpriset på Göteborg Film Festival tidigare i år. Det kröntes med pris som bästa internationella film på Oscarsgalan. 

De som velat se den danske regissören Thomas Vinterbergs film på bio får nu chansen att göra det utomhus.

Den 21 augusti anordnar nämligen Göteborg Film Festival tillsammans med Göteborgs Kulturkalas en gratis utomhusbio på Götaplatsen. 

”En runda till har varit ett filmiskt fenomen som hela världen talar om under pandemin, och nu när världen öppnar upp igen är det svårt att tänka sig en bättre film att visa än detta festliga, skruvade och passionerade drama. Jag längtar verkligen efter att sitta på Götaplatsen och se Mads Mikkelsen dansa i sommarkvällen,” säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Visningen startar 21:30 den 21 augusti och den är helt gratis. Men eftersom platserna är begränsade måste förhandsplats bokas. Biljetterna släpps på festivalens hemsida den 17 augusti.