Göteborgsskådisarna skrällvann i På spåret

Skrälldraget. Det blev en succédebut för Göteborgsskådespelarna Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen i premiärprogrammet av ”På spåret”, trots att Kjell fick panik när Erik drog i nödbromsen direkt på första tiopoängsfrågan.
Foto: Bo Håkansson/Svt

GÖTEBORG. Göteborgsskådespelarna Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen tog en skrällseger i ”På spåret”- debuten.

Kristian Luuk hann knappt säga ”Vart är vi på väg” förrän Eric Ericson slängde sig på nödbromsen.

Jan Guillou, 69, förklarar förlusten med att han har fått svårt att tänka snabbt på äldre dar.

- Jag undrar om paniken syntes i Kjells ögon. Vi hade taktiksnackat och bestämt oss för att absolut inte dra förrän vi var helt säkra. Och så spräcker jag det direkt, säger Eric Ericson.

Men en av de snabbaste öppningsdragningarna i ”På spårets” historia gick hem.

Och i resten av premiärprogrammet visade Göteborgskollegorna prov på otroliga kunskaper om i stort sett allting.

– Vi är nog ganska breda kunskapsmässigt och kompletterar varandra. Det som Kjell kan har jag luckor om och tvärtom. Kjell kan till exempel mycket om sport och det kan INTE jag. Men jag är däremot hyfsad på kungalängden.

Anade ni att det skulle gå så bra?

– Nej, det var verkligen oväntat men väldigt roligt.

Göteborgarna säger att de inte tränat inför debuten i ”På spåret”.

"Står i en klass för sig"

– Nej, det går ju inte att öva. Vi träffades för att snacka taktik, men inte ens det kunde vi, vi bara satt och drog historier och var fåniga. Och den enda taktik vi hade, om att inte dra för snabbt, sprack ju direkt. Men jag var så säker, fast det var verkligen skönt när det visade sig vara rätt svar också.

Ni krossade, måste man väl säga, paret Guillou.

– Det kanske vi gjorde, vi fick mycket mer poäng än dem i alla fall. Men Anne-Marie Skarp och Jan Guillou är ju två auktoriteter och jag har enorm respekt för sådana. Så det kändes lite ”Oj, slog vi dom”.

Vad sa de efteråt?

– Oh, de var så gulliga och rara och kramade om oss efteråt och sa ”Nu tar ni det här grabbar, hela vägen”.

Eric Ericson är tv-känd från ”Molanders” och Kjell Wilhelmsen från ”30 grader i februari”, två tv-serier som haft höga tittarsiffror men inte i som ”På spåret”, ett av Sveriges populäraste program.

– Nej, ”På spåret” står i en klass för sig, nästan som Melodifestivalen. Efter det här första programmet kan jag ju gå runt och bara hysta in berömmet. Sedan får vi väl se, säger Eric Ericson kryptiskt.