Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Göteborgsoperan ställer in efter bekräftade coronafall

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Flera föreställningar tvingas ställa in efter att personer på Göteborgsoperan smittats av corona.
Foto: INGMAR JERNBERG / GÖTEBORGSOPERAN
”Kärlek skonar ingen” ställs in till helgen.
Foto: Lennart Sjoberg / Lennart Sjöberg

Bekräftade fall av covid-19 kopplade till föreställningar som skulle ha ägt rum den kommande veckan har tvingat Göteborgsoperan att ställa in.

Fyra föreställningar berörs.

– Vi har tagit det här beslutet som en säkerhetsåtgärd för att invänta testresultat och förhindra smittspridning, säger Christina Björklund, vd på Göteborgsoperan, i ett pressmeddelande.

Eftersom att flera av de bekräftade fallen tycks ha en koppling till varandra, samtidigt som man vill förhindra vidare smitta, har Göteborgsoperan inte sett någon annan utväg än att ställa in flera av den kommande veckans föreställningar.

– Vi är en stor organisation och har förstås haft enskilda fall tidigare. Hittills har vi kunnat genomföra alla höstens och vinterns föreställningar. Men när vi nu ser fall som kan vara kopplade till varandra, har vi tagit det här beslutet som en säkerhetsåtgärd för att invänta testresultat och förhindra smittspridning, säger Christina Björklund.

De föreställningar som berörs är kvällens ”Ragnarök”, trettondagskonserten på onsdag och båda helgens föreställningar av Håkan Hellström-musikalen ”Kärlek skonar ingen”. 

Enligt ett pressmeddelande kommer alla som köpt biljetter att informeras.

Samtidigt kommer man att vidta fler åtgärder genom att minimera närvaron i operahuset under en veckas tid. Endast medarbetare som måste jobba på plats kommer att göra det, andra uppmanas att jobba hemifrån.

Förhoppningen är att ordinarie program kommer kunna återupptas den 9 januari.

Sedan tidigare har man tvingats begränsa publikantalet enligt de nya coronarestriktionerna, vilket lett till att biljetter behövt avbokas. Endast 500 personer tillåts i publiken, och man måste uppvisa covidbevis.

– De nya riktlinjerna innebär mycket arbete för vår biljettkassa och intäktsbortfall för oss som bolag. Naturligtvis förstår vi att det är oerhört tråkigt för de besökare som sett fram emot sitt besök men nu inte får komma hit, har Christina Björklund tidigare sagt.

SE OCKSÅ:

Den 30 december kom beskedet att JVM ställts in efter coronautbrott i landslagen.