Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göteborgsarrangör anmäls – efter Robyn-festivalen

Artisten Robyn under spelningen.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Artisten Robyn under spelningen.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mat och dryck tog slut och det var alldeles för trångt.

Många besökare var besvikna på arrangören efter Robyns endagsfestival på Sjöhistoriska i augusti.

Nu anmäls Göteborgsarrangören Woah Dad till Allmänna reklamationsnämnden, enligt GP.

Spelningen ”Smash fest Robyn” den 17 augusti marknadsfördes som en endagsfestival och besökarna uppmanades att dyka upp redan på eftermiddagen, timmar innan Robyn gick på scen.

Men många besökare har vittnat om att köerna till mat- och dryckesstånden var långa och att allt snabbt tog slut. Dessutom ska priserna ha höjts i takt med att förråden sinade, enligt GP.

Flera i publiken uppges ha lämnat området redan innan spelningen var slut på grund av situationen. Lämnade man området fick man inte heller komma in igen.

– Det som skulle bli en kul kväll blev den värsta kvällen i våra liv, säger en av besökarna till GP. 

Flera besökare anmäler

Besökaren har tillsammans med flera andra anmält arrangören Woah Dad Live till Allmänna reklamationsnämnden. Besökaren har tidigare kontaktat arrangören om att få pengarna tillbaka, men utan svar.

Arrangörerna för Smash är Woah Dad och All Things Live. ARN har fått in ett fåtal anmälningar i samband med Smash. De flesta av dem är avklarade. Några har inte skickats till någon av oss arrangörer ännu, de är kvar hos handläggare på ARN. Till dagens datum (4 okt) har vi besvarat samtliga frågor som det begärts svar på av oss.”, skriveer Woah Dad i ett mejl till GP.

Sedan tidigare har arrangören anmälts till Konsumentverket. Anmälaren menade att arrangören använde sig av vilseledande marknadsföring. Woah Dad svarade då till SVT att man tog kritiken på största allvar.

Woah Dad Live har nyligen köpts upp av FKP Scorpio, enligt GP. Nästa år ska bolaget arrangera de fyra slutsålda Håkan Hellström-konserterna på Ullevi.