Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julen har invigts på Liseberg: ”Tradition"

GT var på plats när Liseberg slog upp portarna till ”Skogen” tidigare under hösten.
Bland annat finns det olika typer av godis att köpa.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Jul på Liseberg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Den klassiska slänggungan.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Den 116 meter höga granen lyser över Göteborg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Här öppnar årets ”Jul på Liseberg”!

För 20:e gången slogs portarna upp med pompa och ståt – och tre ton konstsnö.

I 34 dagar kommer julparken ha öppet och det förväntas komma över en halv miljon besökare.

– Det är en go känsla att vara här. Vi är här varje år så detta har blivit en tradition, säger besökaren Beatrice Conrad. 

Jul på Liseberg har öppnat – för 20:e gången.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Precis som vanligt finns en isrink vid Stora scenen.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
En av bodarna inne på Lisebergsområdet.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Under fredagskvällen öppnades portarna till årets säsong av ”Jul på Liseberg”. Från och med nu kommer den 116 meter höga julgranen lysa över Göteborg.

– Det känns väldigt kul att öppna upp parken igen. Sommarsäsongen är ju alltid sommarsäsongen men jag måste säga att julen är nog min favorit. Det är så mysigt och härlig stämning, säger Ebba Källeskog, pr- och pressansvarig på Liseberg.

Parken smyckas med tre ton konstsnö, 1 300 granar och fem miljoner juleljus. 

– Vi har ju bara tolv dagar på oss att pynta från halloween och det är så härligt att se hur alla jobbar in i det sista för att skapa den julstämningen som vi har, säger Ebba Källeskog.

Många hade tagit sig till öppningen av Jul på Liseberg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Jul på Liseberg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

5 000 besökare

Under första öppningsdagen var det cirka 5 000 besökare i parken som fick ett snöfyllt välkomnande. 

– Vi välkomnade alla besökare med vår julkör vid entrén. Sen hade vi två snömaskiner vid ingången, så alla fick gå in i ett snöfall, säger Ebba Källeskog. 

ENKÄT: VAD ÄR DET BÄSTA MED JUL PÅ LISEBERG?

”Det är första gången vi är här på julen. Det är jättefint, de får verkligen till julstämningen.” Kenth André Engh, 46, Marknadschef och Wenche Leonhardsem 43, Grafisk designer, Oslo.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
”Det är jättefint. Känns väldigt påkostad och att de verkligen gör det här på riktigt.” Johan Waxin, 28, attributmakare, Stockholm. ”Det är första gången jag är på Liseberg och det är helt fantastiskt, så mycket detaljer och omsorg bakom allt. Det är bara november med det är lätt att glömma när man går här inne.” Clara Lindberg, 25, attributmakare, Stockholm.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
”Vi flyttade hit från Brasilien för tre månader sedan, så det är första gången vi är här. Jag gillar dekorationerna och stämningen. Det är en väldigt bra plats för barnen, det är ju ganska kallt men de bryr sig inte om det.” Anderson Ormond ,34, Ingenjör, sambon Viviane Magalhaes, 34, studerande och dottern Olivia, Partille.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
”Det är en go känsla. Vi är här varje år så detta är en tradition. Det är ett väldigt unikt ställe och de får till det så bra, en försmak på julen helt enkelt.” Beatrice Conrad, 44, Vårdenhetschef och sonen Oskar, 7, Göteborg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Det här är Liseberg.