Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gekås bygger ut – och öppnar hotell

Ullared-vd:n Boris om krisen: Gekås riskerar mångmiljonförlust
Gekås öppnar 3 000 nya kvadratmeter inne i varuhuset och ska bygga ett nytt hotellFoto: ROBIN ARON

Shoppingmeckat Gekås i Ullared kommer inom kort att öppna en 3 000 kvadratmeter ny shoppingyta.

Och dessutom ska ytterligare ett hotell byggas intill varuhuset.

– Vi bygger det nya hotellet mitt emot det befintliga och förbinder de båda byggnaderna med en gångbro i glas över vägen, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås, i ett pressmeddelande. 

Varuhuset Gekås i halländska Ullared öppnar utökar inne i byggnaden och öppnar 3 000 kvadratmeter ny shoppingyta inne i varuhuset om några dagar. 

Då varuhuset lockar långväga gäster har också efterfrågan på övernattningsmöjligheter i närheten ökat.

I ett pressmeddelande uppger företagets vd Boris Lennerhov att ett nytt shoppinghotell ska börja byggas i september.

– Vi bygger det nya hotellet mitt emot det befintliga och förbinder de båda byggnaderna med en gångbro i glas över vägen. Sammanlagt kan vi då erbjuda drygt 260 rum bara ett par hundra meter från varuhuset, säger han i pressmeddelandet.

Boris Lennerhov, vd för GekåsFoto: HENRIK JANSSON

”Det känns mycket bra” 

Han säger vidare att han tycker det är bra att de kan satsa trots den pågående coronapandemin som likt många andra bolag drabbat Gekås. 

– Det känns mycket bra att Gekås Ullared kan göra satsningar i den här skalan trots de svåra tider vi nu går igenom med pandemin. Vi ser en stor efterfrågan på övernattningsmöjlighet med alla bekvämligheter i nära anslutning till varuhuset, säger Boris Lennerhov i pressmeddelandet.

Gekås Ullareds nya hotell har byggstart i september och man räknar med att kunna börja ha det öppet för gäster till sommaren 2022.  

När hotellet ska stå klart kommer det dock vara en ny vd på Gekås, då Boris Lennerhov ska lämna över till Patrik Levin vid årsskiftet.

Se mer: 

Klart med ny vd för Ullared – Patrik Levin ersätter Boris Lennerhov