Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårdrocksfest på Liseberg i sommar

Här är några av dagens största nöjesnyheter.
En Lisebergskanin.Foto: ANDERS YLANDER
Joakim Nilsson i Göteborgsbandet Graveyard.Foto: DAFYDD OWEN/STELLA PICTURES

På torsdagen presenterade Liseberg ytterligare fyra akter.

Under två kvällar kommer fyra hårdrocksbrand stå på stora scenen i nöjesparken – det handlar om Mastodon, Graveyard, LOK och Raubtier.

– Glad att kunna presentera denna samling hård rockmusik av så här hög klass till Stora Scenen, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, i ett pressmeddelande.

För den som gillar hårdrock är det två datum att ha koll på i sommar. Liseberg släppte fyra nya akter till stora scenen i sommar på torsdagsmorgonen.

Det amerikanska heavy metalbandet Mastodon och Göteborgsbandet Graveyard kommer den 26 juni.

Det nyligen återförenade Göteborgsbandet LOK och norrländska metalbandet Raubtier är klara att stå på scen den 8 juli, skriver Liseberg i ett pressmeddelande.

– Glad att kunna presentera denna samling hård rockmusik av så här hög klass till Stora Scenen, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, i ett pressmeddelande.

Raubtier ser fram emot att stå på Lisebergs stora scen.

– Det är med glädje vi nu kan äntra Lisebergs mäktiga scen tillsammans med LOK. Det kommer att bli en riktigt hård käftsmäll till kväll, säger de i pressmeddelandet.

Gwen Stefani och Tom Jones också klara

De fyra nya akterna sållar sig till listan där sedan tidigare bland andra Gwen Stefani, Tom Jones, Faith No More och Brad Paisley redan finns med på.

Nytt för i år är att inträdet kommer höjas efter klockan 18 på konsertkvällar, något som gäller också Lotta på Liseberg.

Då kostar inträdet 295 kronor, man får ett Lisebergskort, vilket ger fritt inträde resten av året – också på konsertkvällar.

Anledningen till prishöjningen är att det blir allt dyrare att boka artister. 

– Artister tjänar inte längre pengar på skivförsäljning utan på liveuppträdanden, vilket innebär att artistbokningar blir dyrare för varje år. För att kunna fortsätta erbjuda underhållning av högsta kvalitet behöver vi justera prismodellen, sa Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, då. 

De är klara för Liseberg:

11 juni, Joel Alme och Jakob Hellman, Stora Scenen

 

25 juni, Faith No More (US), Stora Scenen

 

26 juni, Mastondon (US) och Graveyard, Stora Scenen

 

3 juli, Darin och GAMMAL, Stora Scenen

 

8 juli, LOK och Raubtier, Stora Scenen

 

15 juli Gwen Stefani (US), Stora Scenen

 

24 juli Brad Paisley (US), Stora Scenen

 

28 juli Yusuf/Cat Stevens (UK), Stora Scenen

 

29 juli Lukas Graham (DK), Stora Scenen

 

6 augusti Tom Jones (UK), Stora Scenen

 

20 augusti Clutch (US), Stora Scenen