Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frida Boisen avslöjar sin familjehemlighet

Frida Boisen på Kristallen 2019.
Foto: OLLE SPORRONG
Frida Boisen släpper ny bok.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Journalisten, programledaren och föreläsaren Frida Boisen släpper i september en skönlitterär bok. 

I boken skildrar hon sin egen historia och blottar en tragisk familjehemlighet. 

– Det är det jobbigaste jag har gjort, säger Frida Boisen.

Programledaren och journalisten Frida Boisen har tidigare släppt böckerna ”Digital succé”, ”Digital passion” och ”01.15 Göteborg”. 

I ett pressmeddelande från Bookmark förlag berättas nu att hon snart släpper sin nya bok ”Berätta aldrig det här”. Där kommer hon att skildra sin egen historia och blotta en tragisk familjehemlighet. 

”Jag avgav ett löfte att inte säga det här till någon, men det var fel. Den här berättelsen behöver komma ut i ljuset och kan, genom det, förhoppningsvis hjälpa andra”, säger Frida Boisen i pressmeddelandet. 

Exakt vad hemligheten består i vill hon inte berätta – ännu. Att skriva boken har inte varit enkelt och att prata om det är svårt och väcker starka känslor.

– Det här är... det är det jobbigaste jag gjort. Det är någonting jag burit med mig väldigt länge och det är mitt livs viktigaste berättelse. 

Hoppas väcka viktiga frågor

Boken blir hennes första skönlitterära bok på 17 år. Den kommer att släppas inför Bokmässan i september. Att berätta något djupt personligt på det här sättet tycker hon är lika jobbigt som det är viktigt.

– Det är någonting helt annat än det jag tidigare skrivit. Jag hoppas, tror och önskar att den här boken får göra skillnad och att den ska väcka viktiga frågor som vi behöver prata om, säger Frida Boisen.

Boisen arbetar i dag som programledare för tv-programmen ”Trolljägarna” och ”Lyxfällan” på TV3. Tidigare har hon bland annat varit vice vd och digital chef för Bonnier Magazines & Brands, samt chefredaktör för GT. 

– Jag är oerhört tacksam för allt viktigt och roligt jag får göra. Vi har snart premiär för den nya säsongen av ”Trolljägarna” och det känns förstås som en jätteviktig samhällsfråga. Att välja mellan alla projekt är som att välja mellan sina barn, höll jag på att säga.

Boken släpps i nära anslutning till bokmässan, där hon kommer vara på plats. Göteborg, berättar hon, har en stor plats i berättelsen. Och i hjärtat.

– Jag kommer alltid ha starka band dit och jag ser verkligen fram emot att komma till Göteborg. Mycket av min historia hör dit.