Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första namnet klart – Gwen Stefani till Liseberg i sommar

Så påverkas nöjesfältet av byggnationerna: ”Inte optimalt”.
Gwen Stefani är aktuell som coach i amerikanska programmet ”The voice”.Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Den 145 juli kommer Gwen Stefani till Lisbergs stora scen.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Liseberg uppger i ett pressmeddelande att ett 20-tal konserter kommer äga rum på stora scenen i sommar.Foto: Henning Ström/Liseberg AB / Henning Ström/Liseberg AB

Världsartisten Gwen Stefani kommer till Lisberg i juli.

Det är den första bokningen Liseberg släpper inför sommaren, men ett 20-tal till är att vänta.

– Det ska bli fantastiskt kul att se henne live på Stora Scenen. En riktigt härlig start på sommarens line-up, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Ska du gå på en stor konsert nästa sommar?

Med låtar som ”The sweet escape” och ”Hollaback girl” har artisten Gwen Stefani gjort sig känd över hela världen. Hon slog igenom i bandet No Doubt 1995 men har sedan 2004 en solokarriär som kanske nått ännu större framgångar.

”Hollaback girl” blev den första låten som sålde en miljon digitala kopior i USA. Den hamnade också på första plats på Billboard Hot 100.

Totalt, både solo och i No Doubt, har Gwen Stefani sålt över 30 miljoner album. 

Den 15 juli kommer hon alltså till Lisbergs stora scen.

– Det ska bli fantastiskt kul att se henne live på stora scenen. En riktigt härlig start på sommarens line-up, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Gwen Stefani är aktuell som coach i amerikanska tv-programmet ”The voice”.Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

Fler bokningar att vänta

Enligt pressmeddelandet kommer ett 20-tal konserter att äga rum på stora scenen under kommande sommar, och ett 40-tal på lilla scenen i Hamnområdet.

Förra året hade scenerna en total publik på över 350 000 personer. Då spelade artister som Molly Sandén, Tove Styrke & Imenella, Linnea Henriksson och Peg Parnevik.