Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Foo Fighters på Ullevi

– Vi gigade med dem förra helgen iu Tyskland inför 140 000 personer och jag känner dem sedan gammalt. Det är helt klart att det kommer bli jävligt bra på Ullevi när de kör där, säger Motörhead-trummisen Mikkey Dee. Foto: Lennart Rehnman

Dave Grohl trillade av scen under konserten med Foo Fighters på Ullevi.

Han sa då från scenen att han brutit benet och skulle åka till sjukhus.

Då kom chocken för publiken – när Dave Grohl kom tillbaka.

"Min enda kommentar just nu: Just nu är vårt enda fokus att vi ska kunna fortsätta konserten. Så snart vi har mer information kommer vi kommunicera detta", säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation.

Setlist

Under sin Sonic Highway World Tour har Foo Fighters hållit sig till en och samma setlist. Här är låtarna som troligtvis spelas på Ullive under fredagen.

1. Everlong

2. Monkey Wrench

3. Learn to fly

4. Something for nothing

5. The Pretender

6. Arlandria

7. Cold day in the sun

8. Congregation

9. Walk

10. My hero

11. Times like these

12. Stay with me (The Faces cover)

13. Let there be rock (AC/DC cover)

14. Under pressure (Queen och David Bowie cover)

15. All my life

16. These days

17. Outside

18. Big me

19. This is a call

20. Best of you

Det är minst sagt en dramatisk konsert för Foo Fighters och Dave Grohl på Ullevi i Göteborg.

Sångaren ramlade av scenen efter att ha framfört två låtar - och bandmedlemmarna verkade lika förvånade som publiken.

"Bandmedlemmarna ser förvånade ut. "What happened" ser man trummisen Taylor säga på storbilden", skriver GT:s reporter på plats.

"Jag tror precis jag bröt mitt ben", sade Dave Grohl och fortsätter:

"Jag ska till sjukhuset nu! Jag är ledsen. Men jag kommer inte kunna fortsätta", sade Dave Grohl och ropar på kollegan Taylor Hawkins.

"Genomför konserten en annan gång"

Det kom även uppgifter om att konserten skulle avbrytas.

"Vi går snart av scenen och genomför konserten en annan gång", säger trummisen.
Publiken började dessutom lämna arenan enligt GT:s reporter på plats.
"Ullevi var inte fullsatt än, men många lämnar redan nu arenan. Men skönt att se att göteborgarna mötte bandet med jubel och hejarop, trots beskedet. Men ändå - det är en känsla av total CHOCK bland åskådarna", skriver reportern.


Grohl dök upp igen

Bandet fortsatte att spela, men efter en stund dök Dave Grohl upp igen - och sitter nu och sjunger på en plaststol. Foten är gipsad och läkare är på plats.
"Det här är den konstigaste Foo Fighters-konserten jag varit på", säger Dave Grohl och tillägger: "Bara så ni vet, jag kommer inte lämna arenan innan min doktor tvingar mig".
– Vi har haft läkare där som hjälpt första hjälpen och nu har man gipsat benen på honom på scenen, och så sitter han på en stol och sjunger, säger Thomas Johansson på Live Nation.
Dave Grohl ska ha trampat snett när han hoppat och brutit benet.
– Vi får väl hoppas att han antingen får åka vidare eller åka här och opereras. Jag kan inte säga hur illa det är, jag vet bara att han har brutit benet.

"Aldrig varit med om något liknande"

Thomas Johansson, konsertarrangör på Live Nation, berättar om händelsen:

– Han hoppade snett och bröt benet, det är vad som hände. Vi har haft läkare där som hjälpt första hjälpen och nu har man gipsat benen på honom på scenen, och så sitter han på en stol och sjunger, säger han och fortsätter:
– Han genomför det just nu och de har spelat i en och en halv timme snart. Vi får väl hoppas att han får opereras. Jag kan inte säga hur illa det är, jag vet bara att han har brutit benet.
– Det är helt otroligt fantastiskt att han genomför konserten som han gör just nu, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Thomas Johansson.