Folkfest utanför Ullevi – inför Gyllene Tider

Katarina Johansson, 49, ambulanssjuksköterska från Varberg ”Gyllene tider är sommaren och hemstad för mig. Jag har vuxit upp med dom när jag bodde i Halstam. Det kommer bli kanon det här. Vi ska få träffa gänget. Jag har vunnit vip-biljett via facebook” Mikaela Johansson, 27, personlig assistent, från Varberg. ”Man har lyssnat mycket på dem, mamma och pappa körde alltid mycket med Gyllene tider när jag var liten” Roger Johansson, 50, jobbar på Volvo i Varberg ”Det här är nog mycket riktigt sista spelningen, som de säger. Men de kanske återkommer för någon mindre spelning i framtiden” Göteborg FOTO: Henrik Jansson
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Mia Nilsson, 54, personlig assistent från Ljungby. ”Man kan relatera kan fortfarande relatera till texterna, och det är mycket minnen. Jag gillar 'Flickorna på TV2' Den var nästan lite ekivok när den kom. Ananrs har de har alltid varit rumsrena.” Tommy Davidsson, 44, maskinförare från Ljungby ”De har funnits med under hela min uppväxt och det håller än i dag.”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Helene Jernsand, 51, undersköterska från Varberg ”Allt är härligt med dem. Jag har lyssnar på Gyllene tider sen jag gick på högstadiet. Jag har alltid älskat dem. 'När vi två blir en' är min favoritlåt” Glenn Jernsand, 52, rörläggare från Varberg ”Dem är bra! Jag gillar plattan 'Moderna Tider' mest.”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Helene Hult, jobbar inom hemtjänsten i Brålanda. ”Det är nostalgi” Karin Hult, 14, studerande från Brålanda. ”Man har växt upp med en, trots att jag inte är så gammal” Anne Scherdin, 45, jobbar inom hemtjänsten i Brålanda. ”De sa att det var sista gången sist de spelade här, men ändå är vi här nu” Med på bilden finns också: Madeleine Andersson Scherdin, 18, student och Olivia Hult, 20, butiksbiträde, båda två från Brålanda.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Teresa Conde, 53, Jobbar på Ica Maxi, bor i Torslanda. Robert Udehn, 26, egen företagare från Torslanda. ”Det är nostalgi, bra musik och Gyllene Tider är ett kultband. Det var och är alltid party när deras musik är på. ”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Det är en stor mängd glada fans som samlats utanför Ullev i Göteborg på lördagskvällen.

Det är den sista gången Gyllene Tider ska spela i staden och nostalgi är ledordet för de allra flesta av de besökare som GT pratat med utanför arenan.

Bläddra bland bilderna för att se vad fansen hade att säga!

Till en början såg det inte ut som att Gyllene tider lockat så där vansinnigt många, då köerna inte ringlade sig runt Nya Ullevi på det vis man vant sig vid när större akter kommer för att uppträda på arenan.

Att stämningen skulle bli lidande av det var det dock aldrig tal om och runt en timme innan bandet skulle gå på började folksamlingen tillta betydligt.

GT var på plats och frågade de konsertsugna vad Gyllene tider betyder för just dem.

Ord som sommar och nostalgi visade sig vara ledorden och många var intresserade av att få med sig en GT löpsedel hem – för att svart på vitt kunna stoltsera att just de varit här denna kväll.

– Nu är det final. Avslutet är lika genomtänkt som allt annat det har gjort. Jag blev ett superfan redan i trettonårsåldern och sedan dess har jag sett dem en rad gånger, säger Patrik Benrick, 42.

Anders Larsson, 58, produktionsledare från Örby, ”Det är nostalgi, och så mycket 80-tal och det är det bästa årtiondet, som alla vet. 'Sommartider' är bästa låten.”Inge-Marie Nilsson, 55, förskolelärare från Örby”För mig är Gyllene tider nostalgi och sommar.”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Peter Wahlgren, 48, produktionschef från Borås.”För mig är det nostalgi. Jag av tonåring på 80-talet. 'Cole Porter-song' är min favorit och det är min låt.”Julia Berggren, 22, jobbar inom tryckeribranschen i Borås.”Jag gillar sommartider. Det är nostalgi. Pappa spelade låtarna när vi var små.”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Therese Holzner, 48, habiliteringassistent från Partille”Gyllene tider är sommar och glädje för mig”Anna Solver, 50, specialpedagog från Partille”Det är det här vi är uppvuxna med. Dessutom är det alltid bra väder när de spelar i Göteborg.”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Gerd Krus, 74 pensinär från Göteborg”Det är en kul grej att vara här med så många andra. Jag gillar 'Flickorna på TV2 bäst'”Christina Johansson, 61, förskolelärare från Lerum”Jag såg dem första gången på Liseberg 1981, sen dess har jag varit här alla gånger de spelat i Göteborg. Jag är ett stort fan!”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Patrik Benrick, 42, ingenjör från Göteborg”Nu är det final. Avslutet är lika genomtänkt som allt annat det har gjort. Jag blev ett superfan redan i trettonårsåldern och sedan dess har sett dem en rad gånger”
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN