Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filmfestivalens besked: Blir helt digital 2021

Bild från 2018, då Alicia Vikander prisades.
Foto: NATALIE GREPPI / STELLA PICTURES

Göteborg Film Festival 2021 kommer enbart att genomföras digitalt.

– Det är med tungt hjärta vi tvingas fatta detta beslut, säger Mirja Wester, vd Göteborgs Film Festival, i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Göteborg Film Festival har hela hösten satsat på att kunna genomföra en festival på biograferna i Göteborg samtidigt med en digital festival i hela landet.

Men eftersom coronasmittan ökat väljer arrangörerna nu att genomföra ett helt digitalt evenemang, vilket framgår i ett pressmeddelande:

– Det är med tungt hjärta vi tvingas fatta detta beslut. Göteborg Film Festival är en av världens största publika filmfestivaler och det är första gången i vår 44-åriga historia som festivalen inte kommer att ske på biograf i januari, säger, säger Mirja Wester, vd, Göteborg Film Festival.

”Parallell digital festival”

Hon konstaterar att festivalen måste ta ansvar för den ökade smittspridningen och säger att de i första hand vill tänka på publikens och personalens hälsa.

Mirja Wester säger vidare i pressmeddelandet att Göteborg Film Festival en längre tid planerat för att arrangera den digitala festivalen och att det är denna man nu ”skalar upp”.

– Målsättningen är att skapa en innovativ digital festivalupplevelse, full av premiärnerver, fördjupning och massor av fantastisk film. Festivalen ska vara en internationellt relevant manifestation för filmkonsten och tio dagar av filmiskt ljus i det svenska vintermörkret, säger hon.