Foto: LENNART REHNMANFoto: LENNART REHNMAN
 Foto: LENNART REHNMAN
Foto: LENNART REHNMANFoto: LENNART REHNMAN
 Foto: LENNART REHNMAN
Foto: ULF RYDFoto: ULF RYD
 Foto: ULF RYD

Fem tips på saker att hitta på i helgen

Publicerad

Det här är guiden för er som vill göra något mer än bara springa, heja på eller kanske undvika Göteborgsvarvet i helgen.  Här kommer GT:s fem heta tips på helt andra roliga saker att hitta på i helgen.

1. "Summer of love" på Göteborgsoperan

Ebbot Lundberg med flera firar "The summer of love" på Göteborgsoperan. Foto: LENNART REHNMAN

Under en sommar för 50 år sedan exploderade den psykedeliska musiken med The Beatles album "Sgt Peppers Lonely Hearts Club" som främsta ledstjärna. Detta jubileum passar bland andra Ebbot Lundberg, Annie Angel och bandet Tonbruket på Göteborgsoperans scen på lördag kväll. Det utlovas en färgsprakande kväll både visuellt och musikaliskt.

2. Jaqee på Neferititi

Jaqee spelar på Nefertiti.Foto: ANNA SVANBERG

I dagarna kommer nya skivan "Fly High" och i samband med det passar hon på att återvända till Göteborg och Nefertiti på fredag. Som 13-åring flydde hon med sin familj från Uganda till Göteborg. Numera bor hon i Berlin där nya skivan är isnpelad. Det blir en för många efterlängtad återkomst hit till Göteborg i helgen. 

3. Poddcast fredag med "Feminist javisst men".

Livepoddcast med Emma Knyckare och Josefin Johansson.Foto: Pressbild

Ståuppklubben arrangerar livepoddcast inför publik i Henriksbergs källare. På fredag kommer "Feminist javisst men" med två av Sveriges mest kända komiker Emma Knyckare och Josefin Johansson. 

4. Jesper Lindell i Stadsteaterns foajéscen.

Passa på att se Jesper Lindell på lördag. Många tippar att han kommer bli en av våra nästa stora stjärnor.Foto: Pressbild

Göteborgs stadsteater satsar på att bjuda in nya spännande artister till sin Foajébar. Nu på lördag gästar Jesper Lindell med band scenen. Han spelas flitigt i P3, har spelat tillsammans med First Aid Kit och debutsingeln "Moving Slow" streamas flitigt.

5. Tjolöholms Classic Motor

Kungliga automobilklubben tar över Tjolöholms slott i helgen. Det är runt 1000 motorintresserade utställare som visar upp sina stoltheter och dessutom en specialvisning av åtta klassiska racingbilar. Ta er till slottsparken på söndag om ni är sugna på blank krom och läderrattar.

Det blir bilfest på Tjolöholm på söndag. Foto: LARSERIC LINDEN

 

Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag