På lördag är det sommarpremiär för Liseberg Foto: LISEBERG
På lördag är det sommarpremiär för Liseberg Foto: LISEBERG

Fem tips på roliga saker att göra i helgen

Publicerad

Fem tips på vad som händer i påskhelgen. Varje vecka guidar GT er till de spännande evenemangen, konserterna, utställningarna och pjäserna helgen den 21:e – 23:e april.

1. Göteborg Vin & Deli

För er som vill vara inne och mysa i helgen rekommenderar vi ett besök på Svenska mässan och "Göteborg Vin & Deli" antingen på fredag eller lördag. Förutom ett gäng utställare blir det vinprovning och smått och gott att äta därtill. Dessutom utses både Sveriges bästa bartender och Sveriges bästa pizzabagare. 

Helgen kan man få smaka på både vin och delikatesser på mässan Vin & Deli.Foto: ROBIN BENIGH

2. á la London

Det började som ett litet projekt på Pustervik men designmarknaden "á la London" växte snabbt ur kostymen och huserar numera i de nygamla fina lokalerna på Tredje Långgatan, Auktionsverket. Hela helgen finns möjlighet att fynda personliga prylar och unik design.

Therese Aronsson är en av eldsjälarna och grundarna bakom designmarknaden på Tredje Långgatan.Foto: ANDERS YLANDER

3. Konstrunda Majorna

Konstnärer slår upp dörrarna till sina ateljéer och på Röda Stens konsthall är det samlingsutställning i helgen. För 20:e året är det dags för konstrunda i Majorna i helgen. Från konsthallen kan man hoppa på en buss och få en guidad tur till stadsdelens konstnärer.

För 20:e året är det dags för konstrunda i Majorna i helgen.Foto: ANNACARIN ISAKSSON

4. Liseberg

Sveriges bästa nöjespark (här är vi helt opartiska) slår upp dörrarna på lördag. Bered er på en kö ända ned till Korsvägen men härligt lär det bli när ni väl kommer in. Visst har vi saknat Balder, Helix, Flume ride och alla gröna kaniner. En stor missräkning dock att årets storsatsning, Loke, inte hinner bli klar till premiären.

På lördag får vi återigen hälsa på kaninerna och skrika oss hesa i Helix när Liseberg öppnar för säsongen.Foto: LISEBERG

5. Status Quo

På lördag kommer rockveteranerna Status Quo till Partille Arena. Det blir säkerligen en hel del klassiker från bandet som sålt 120 miljoner skivor. Det sägs att detta är deras absolut sista turné men den som lever får se.

På lördag kommer Status Quo till Partille Arena.Foto: ULF RYD

Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag