Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem tips på kul saker att göra i helgen!

Foto: LISEBERG

Fem tips på vad som händer i helgen. Varje vecka guidar GT spännande evenemang, konserter och utställningar. Här är vår guide till helgen den 12–14 maj.

1. Lisebergs trädgårdsdagar

Under helgen kan alla trädgårdsälskare frossa i blomsterprakt på Liseberg under parkens trädgårdsdagar. Det utlovas tips och inspiration och en hel del att shoppa för den som är sugen på att utöka förrådet av sticklingar och plantor. 

Foto: ANDERS WEJROT

2. Gatufest på Avenyn

På lördag är det dags för Aveny Block Party - det blir DJ-maraton med bland andra Saga-Åska, Stina Francina och Juliana Zapata dessutom food trucks, street art, ansiktsmålning och andra uppträdanden. Från klockan klockan 12.00 och fram 20.00. 

Det bli DJ-maraton på Götaplatsen under festen på Avenyn i helgen
Foto: Pressbild

3. Midge Ure på Konserthuset

Midge Ure spelar på Konserthuset i Göteborg i helgen.
Foto: KAI MARTIN LÖWEN-ÅBERG

Ultravox, Visage och nu "bara" Midge Ure. Han har en 40 år lång karriär bakom sig när han på fredag spelar på Konserthusets scen i Göteborg. Nu är han ute på turné med ett gäng nya låtar och ett pärlband av gamla hits.


Ikhana går att se på Pustervik i helgen.
Foto: Pressbild

4. Ikhana på Pustervik

Hon har redan spelat med Seinabo Sey på Konserthuset och tillsammans med Parham på Way out West förra året men nu på fredag är det dags för Ikhana att visa upp det hon själv kallar sin "zebrapunk" på Pustervik. 


5. Linnea Olsson i Foajébaren

Singer-songwritern Linnea Olsson är känd som cellist och sina samarbeten men artister som Ane Brun och Frida Hyvönen. Efter två tidigare soloalbum jobbar hon nu på uppföljaren. På lördag gästar hon "Klubb Foajén" som är Foajébarens klubbscen. 
Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.