"Idol"-deltagaren Jens Hults sång fick det att vattnas i ögonen på Lotta Endberg. Foto: Robin Aron.
"Idol"-deltagaren Jens Hults sång fick det att vattnas i ögonen på Lotta Endberg. Foto: Robin Aron.

Engberg i tårar på Lisebergs stora scen

Publicerad

Lotta Engberg föll i gråt under måndagens "Lotta på Liseberg".

"Idol"-deltagaren Jens Hults sång fick det att vattnas i ögonen på henne.

– Det är något med den låten. Den är så vacker, sa Lotta Engberg under sändningen.

Sommaren håller ett fast grepp om Göteborg och det var en varm sommarkväll på Liseberg. Lotta Engberg fick bland annat besök av "Idol"-deltagaren Jens Hult, 21, som är aktuell med sin debut-ep.

När han framförde låten "Precis som du vill" blev det känslosamt för Lotta Engberg.

– När jag följde Idol förra året så satt jag i soffan med tårarna rinnande, sa hon under presentationen av Jens Hult.

Samma sak hände i måndagens sändning av "Lotta på Liseberg".

– Det gick inte den här gången heller. Det är något med den låten. Den är så vacker, förklarade Lotta Engberg med tårar i ögonen efter att Jens Hult spelat klart.

"Jag skrev den till henne"

Efteråt slog sig Jens Hult ner i hammocken på scenen tillsammans med Lotta Engberg. Han skrev låten för att trösta sin flickvän.

– Min flickväns hund gick bort. Jag skrev den till henne som en tröst. Om att han har det bra även om han är borta, sa han och fortsatte:

– Många kan relatera till det. De har någon som går bort och försvinner, men de kanske har det kanske bra ändå någon annanstans.

Lotta Engberg fortsatte sedan med att berömma Jens Hults textförfattande.

– Texterna är väldigt poetiska. Du är som en blandning av Cornelis Vreeswijk och Niklas Strömstedt.

"Tack, Cornelis"

Vilket träffade helt rätt.

– Tack, Cornelis Vreeswijk är en av mina största förebilder, svarade Jens Hult, som ska blir pappa i november.

I övrigt stod idolvinnaren Amanda Fondell, 19, jazzsångerskan Viktoria Tolstoy, 39, och Eric Saade, 23, på scenen på Liseberg.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag