Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En rolig och intelligent föreställning

Varm stämning. Jesper Odelberg med Band lyckas skapa en varm stämning mellan sig, musikerna och publiken. Förställningen är en mix av egna och andras låtar, sammanfogade med mellansnack som växlar mellan stå upp-komik och spontana reflektioner.
Foto: Anders Ylander

När Gud skapade Jesper Odelberg koncentrerade han sig på hjärnan.

Orden ovan är hans egna och de stämmer.

Han och hans band bjuder på en mycket musikalisk, rolig och intelligent föreställning.

Jesper Odelberg är allt i en och samma person: ståuppkomiker, föreläsare, debattör, skådespelare, musiker och gisslare av samhällets och våra egna svagheter. Och sedan något år tillbaka är han även sing-and-songwriter. Han gör egen musik till sina texter och turnérar med sitt band.

Förställningen "Den normal fungerande människans börda" är en mix av egna och andras låtar, sammanfogade med ett mellansnack som är en bandning av begåvad stå upp-komik och spontana reflektioner.

Med stor noggrannhet har han valt andras låtar: han inleder med Kent Anderssons "Vingen" och fortsätter med egen text till Pink Floyd och sedan Cornelis Vreswijks "Visa i vinden".

Hans texter och musik bottnar i dem, i Cornelis Vreeswijk och i Kent Andersson och på den grunden bygger han vidare, lagrar på med sitt eget konstnärskap.

Jesper Odelberg en särdeles scenpersonlighet med en speciell röst och de musiker han valt att samarbeta med gör den rättvisa. Hans egna texter är fulla med ilska, kärlek, samhällsengagemang och humor och hans musik både ruffig och mjuk, på samma gång. Vare sig det är bluestoner, psalm, visa eller vals.

Han slutar med extranumret "Fragancia" och då slår det mig hur lika hans och Evert Taubes röster är varandra.

Jesper Odelberg Band - Den normal fungerande människans börda

Partille Kulturum i Partille

VAD: En personlig föreställning med musik och stand up som innehåller Jesper Odelbergs egenskrivna låtar, speciella tolkningar av andras låtar sanna berättelser från en ibland bister verklighet och massa humor.

VEM: Jesper Odelberg, Henrik Cederblom, Michael Krönlein, och Gunnar Frick.

PUBLIK: 50 personer.

Glad geting: Bra musik, roligt och tänkvärt mellansnack med en skarp samhällsatir. Publiken är berörd, det är skratt, på skatt, på skratt - och en del tårar.

Sur geting: Trist att föreställning störs av okänslig och bullrande kafépersonal.

Tre höjdare

1 "Salut för en sexåring" (Egen text och musik).

2 Hans recitationen av Kent Anderssons "Sången till dvärgarna".

3 "Vals till ett sommarbarn" (Egen text och musik).

Turnéplan

7 feb i Nässjö.

20 feb på Varberg Teater.