Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma, 25, fick drömjobbet: Ersätter Hollywood-stjärnan

Emma Ljung, 25, trodde att hon skulle bli statist i musikalfilmen ”En del av mitt hjärta”. I stället blev hon hollywoodskådespelerskan Malin Åkermans ersättare.
Emma Ljung, 25 och Malin Åkerman, 41 står vid inspelningen till musikalfilmen ”En del av mitt hjärta”. Foto: Privat / Privat
Malin Åkerman har spelat i hollywoodfilmer så som ”Watchmen” och ”27 Dresses”. Foto: CELEBRITYHOMEPHOTOS / STELLA PICTURES CELEBRITYHOMEPHOTOS
Malin Åkerman har medverkat i ett flertal Hollywood-filmer.Foto: RUSS EINHORN / SPLASH NEWS

Emma Ljung, 25, trodde att hon skulle bli statist i musikalfilmen ”En del av mitt hjärta”.

I stället blev hon hollywoodskådespelerskan Malin Åkermans ersättare och kroppsdubbel.

– I framtiden är det kanske jag som får spela huvudrollen, säger Emma Ljung. 

Emma Ljung, 25, växte upp i Trollhättan och bor numera i Göteborg. Hon studerar teater på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke. Då och då söker hon olika statistjobb runtom i Sverige. Ett sådant jobb dök upp om att vara statist i musikalfilmen ”En del av mitt hjärta” som baseras på Tomas Ledins musik, något Ttela var först med att rapportera om. 

– Jag skickade in en intresseanmälan och de hörde av sig. Men i stället för att vara statist pratade de om att jag var väldigt lik Malin Åkerman och frågade om jag kunde tänka mig att vara hennes ersättare, säger Emma Ljung.

Produktionsteamet till filmen bad henne att skicka fler bilder, bland annat på bakhuvudet, eftersom de behövde jämföra ytterligare likheter mellan Emma och Malin Åkerman. 

– Eftersom scenerna jag hoppar in för är scener där Malins ansikte inte syns så ville de se hur jag såg ut bakifrån och från sidan. Och sen fick jag jobbet.

”Det var jätteroligt och man blir sporrad”

Plötsligt stod hon på en filminspelning med kameran riktad på sig. Bland de åtta scenerna som Emma arbetade som ersättare för Malin Åkerman fick hon bära kassar gåendes över en gata, köra bil och köra flakmoppe. 

– Det var fyllnadsscener där man inte ser hennes ansikte. När hon går över gator och kör bil med mera. Det är liksom tilläggsscener som man spelar in sist av allt som fattades ur filmen, säger Emma.

Emma Lung, 25, studerar teater och hoppas i framtiden göra karriär inom skådespelaryrket. Foto: Privat / Privat

Även fast hon har jobbat som statist på fler stora filmer så är detta jobbet det största hon har haft under sin unga karriär.

– Det var jätteroligt och man blev verkligen sporrad att fortsätta i samma spår. Men i framtiden kanske det är jag som är huvudrollen.

”Jag träffade Malin och hon är superhärlig”

Under de tre inspelningsdagarna som Emma arbetade med filmen så fick hon träffa Malin Åkerman vid ett tillfälle. Det var när huvudskådespelarna Malin Åkerman och Jonas Karlsson skulle spela in finalscenen och Emma var på plats. 

– Jag träffade Malin då och hon är superhärlig, verkligen. Jättetrevlig tjej.

I efterhand ser Emma tillbaks på jobbet som en stor erfarenhet och en känsla av att man kanske har fått känna lite hur det verkligen är att vara skådespelare.

– Man fick träffa producenter och regissören och fick faktiskt ta lite regi. Man fick skrapa lite på ytan hur det verkligen är på en inspelning, säger Emma Ljung.