Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma, 23, hittade kärleken i Gambia

Emma och Cherno medverkar i nya reality-programmet ”Älskar, älskar inte”.
Foto: Privat

För snart ett år sedan förändrades 23-åriga Emma Jagne Karlssons liv för alltid. 

På en solig strand i Gambia träffade hon mannen i sitt liv, Cherno Jallow, och sedan en månad tillbaka lever de tillsammans i Borås.

– Det var kärlek vid första ögonkastet, säger Emma, som tillsammans med Cherno medverkar i det nya reality-programmet ”Älskar, älskar inte”.

I februari förra året reste Emma Jagne Karlsson för första gången till sin pappas hemland, Gambia. Hon ville hitta sina rötter och själv få uppleva landet som hon hört så mycket om under sin uppväxt.

– Det är så oerhört vackert där, jag rekommenderar varenda kotte att åka dit. Men det finns mycket fattigdom också, man får sig en tankeställare. Vi har mycket att vara tacksamma för i Sverige, säger Emma, som också intervjuats av Alingsås Tidning. 

Mötet med Gambia gjorde onekligen intryck på Emma, men det skulle blekna i jämförelse med vad som komma skulle.

Några dagar in på semestern åkte hon på en strandutflykt med sin familj, och en bekant till dem fattade tycke för Emma. Han gjorde sitt bästa för att charma den unga svenskan, utan framgång.

– Jag var inte alls intresserad, men bakom honom såg jag en annan kille. Vi gav varandra långa blickar, och jag kände på en gång att det var något speciellt med honom. Det var så sjukt, svårt att förklara.

Emma och Cherno träffades på en strand i Gambia och föll pladask för varandra.
Foto: HANNA GRANDERT

Kärlek vid första ögonkastet

Emma tog mod till sig, gick fram till mannen och presenterade sig. Och med det var saken klar.

– Det var kärlek vid första ögonkastet, säger hon.

Under de tio dagar som återstod av resan lämnade Emma och Cherno knappt varandras sida.

– Vi pratade om allt. Han öppnade upp sig om hela sitt liv, om tuffa saker han gått igenom. Och jag kände att jag äntligen hade träffat någon som var som mig, som förstod mig. Jag tänke bara att ”okej, det finns visst själsfränder trots allt”.

När det var dags för Emma att resa hem hade det också blivit dags att ta ställning till om de skulle våga satsa på varandra – avståndet och de kulturella skillnaderna till trots.

Det var inget svårt samtal. 

– Vi bestämde att vi kör på detta, säger Emma.

Det bästa med Sverige är Emma och friheten, säger Cherno. Det sämsta är vädret.
Foto: Privat
Emma hittade sin själsfrände till sist.
Foto: Privat

”Där hon är, där är hemma”

Men det skulle dröja innan de kunde träffa varandra igen. Det kom en pandemi emellan. Men den kunde inte rå på Emma och Chernos kärlek.

– Vi facetimade varje dag. Vi pratade om allt och lärde verkligen känna varandra på djupet. Vi sov till och med med telefonerna bredvid oss, berättar Emma.

Men så, för drygt en månad sedan, kunde Cherno äntligen resa till Sverige. Hur det har gått för dem går att följa i det nya reality-programmet ”Älskar, älskar inte” på Discovery Plus.

– Vi har stött på utmaningar, absolut. Den stora skillnaden är väl att Cherno är djupt troende muslim, medan jag inte är religiös alls. Jag var nervös för hur min familj skulle ta emot honom, men det har gått väldigt bra. De gillar honom verkligen.

För Cherno har utmaningen varit av mer geografisk natur.

– Det är väldigt kallt här, men det gör egentligen ingenting. Sverige är väldigt fritt och jämställt, och det uppskattar jag.

Var ser du er framtid – i Sverige eller i Gambia?

– Jag ser min framtid med Emma. Dit hon åker åker jag. Där hon är, där är hemma, säger Cherno.

SE OCKSÅ:

Carolina Wassmuth kontaktade den nigerianska popstjärnan May D. Fyra år senare var de gifta och väntade sitt första barn tillsammans.