Elton John från ett uyppträdande 2017. Foto: PETER FOLEY/ EPA/ TTElton John från ett uyppträdande 2017. Foto: PETER FOLEY/ EPA/ TT
Elton John från ett uyppträdande 2017. Foto: PETER FOLEY/ EPA/ TT
Elton John på scen 1971. Foto: PA PHOTOS/TT NYHETSBYRÅNElton John på scen 1971. Foto: PA PHOTOS/TT NYHETSBYRÅN
Elton John på scen 1971. Foto: PA PHOTOS/TT NYHETSBYRÅN

Elton John till Göteborg på långa avskedsturnén

Publicerad

Poplegendaren Elton John ska ut på en treårig avskedsturné.

19 maj 2019 uppträder han på Scandinavium i Göteborg.

– Elton John är en sann legend. Han är en av popens absolut största och har gjort odödliga klassiker under femtio års tid. Jag ser verkligen fram emot att se honom live igen i Scandinavium nästa år, säger Got Events vd Lotta Nibell i ett pressmeddelande.

Elton John har en oerhörd karriär bakom sig. Den brittiske sångaren och pianisten har uppträtt på de stora arenorna i över ett halvt sekel.

I september beger han sig ut på sin sista turné, "Farewell Yellow Brick Road”. Den startar i USA och under tre år ska han göra runt 300 konserter.

Blev adlad

Efter spelningarna i Nordamerika väntar Europa från april nästa år och 19 maj  gör han sin åttonde och sista konsert i Göteborg. Första gången han uppträdde här var 1982 och den senaste spelningen skedde 2014, enligt ett pressutskick från Got Event.

Enligt detta har har Elton John kommenterat sin långa turné så här:

– Att uppträda live ger mig energi. Jag är extatisk och ärad över att fortsätta spela inför publik jorden runt.

Elton John är en av pophistoriens största. Han är född 1947 i nordvästra London och hans album har sålts i över 250 miljoner exemplar. Elton John har blivt adlad. Dels för för sina insatser inom musiken men också för ett omfattande arbete med välgörenhet.

Han har en egen fond till förmån för AIDS-forskning, The Elton John Aids Foundation.

Odödliga hits

Sir Elton John slog igenom på världsnivå under det tidiga -70-talet. Då skrev han tillsammans med textförfattaren Bernie Taupin en lång rad odödliga låtar. Det resulterade bland annat i de klassiska albumen "Madman across the water" (1971) och "Goodbye Yellow Brick Road" (1973).

Elton John har också gjort en del uppmärksammad filmmusik, bland annat musiken i "Lejonkungen" (1994).

Det har funnits svackor i den långa karriären. Bland annat beroende på kokainmissbruk, framför allt under 80-talet.

 

LÄS OCKSÅ: Elton John slutar – gör sin sista turné någonsin

 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag