Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ellen Krauss och Estraden öppnade konsertfesten

Ellen Krauss inledde kvällen på Scandinavium.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN
Estraden värmde publiken.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Ellen Krauss inledde kvällen på Scandinavium med finstämd sång och hela Scandinavium fylldes av hennes röst.

– Det här är det största jag gjort i hela mitt liv, sa hon från scenen.

Hon avlöstes av Estraden som höjde tempot med stark bas och tonårspop.

– Jag var på tacokväll hos Miriam Bryant och det var det största momentet in my life, sa frontpersonen Louise Lennartsson.

Scandinavium är redo för Miriam Bryant.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN
Scandinavium är redo för Miriam Bryant.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

”Den här handlar om att älska vem fan man vill” säger Ellen Krauss innan hon tar ton till ”The one I love”. Ett statement som rimmar väl med kvällen i övrigt, och som får motta stort jubel.

För medan förband i vanliga fall brukar ses på som en transportsträcka, verkar publiken inte alls misstycka till att lyssna till Ellen Krauss innan kvällens huvudperson äntrar scenen. Hennes röst och gitarr fyller hela Scandinavium – en inte helt enkel uppgift. 

Singer- songwritern Ellen Krauss mottog ”Rookie artist of the year” vid Denniz Pop Awards 2018, redan innan skivdebuten.

Ellen Krauss har tidigare bland annat varit förband åt Laleh.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

Just ”The one I love” nådde en miljon lyssningar på Spotify på tre veckor och även singeln ”On the bus” har fått hyllningar. Men det största – det händer nu, berättar hon från scenen.

– Det här är det största jag gjort i hela mitt liv, att få följa med Miriam på turné.

Estraden höjer pulsen

När det sedan är gruppen Estradens tur är det med ett kraftfullt intro vars bas känns ända upp till läktaren. Det är en skarp kontrast till tidigare mysiga gitarrpop. 

I stället blir det sommar i Scandinavium, med blommor på instrumenten och tropiska sound. Estraden blev kanske först stora när de var feature på Norlie & KKV:s ”Mer för varandra”. Den spelar de också, och pulsen höjs omedelbart.

Estraden.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL / GT/EXPRESSEN

– För ett antal år sen jobbade jag och Miriam i samma studio, en kväll bjöd hon med ett gäng på tacokväll hemma hos henne. Det var det största momentet in my life, jag skröt så sjukt mycket efter det. Det var fett nice och ända sedan dess har hon verkligen varit en förebild för mig, sa frontpersonen Louise Lennartsson i mellansnacket. 

Under ”Inget som nu” tänds ficklamporna på publikens mobiler och plötsligt blev det tydligt hur många som faktiskt samlats i Scandinavium i kväll. Det är många.