Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter nya kraven - Liseberg öppnar upp promenadpark

Ur arkivet: Se de spöklika bilderna från ett folktomt Liseberg
Arbetshypotesen är att parken ska öppna i början av maj
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Andersen, vd på Liseberg.
Foto: Evelina Nedlund

Enligt Folkhälsomyndighetens krav får nöjesparker släppa in en gäst per 20 kvadratmeter. 

Därför har Liseberg beslutat att öppna upp parken när attraktionerna står still. 

– Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg. 

De nya förordningarna betyder att Liseberg till en början kan ta emot cirka 5 000 gäster samtidigt – det är ungefär en femtedel av vad parken ta emot en vanlig sommardag. Nu sätter nöjesparken in andra åtgärder för att fler ska kunna besöka Liseberg i sommar. 

– Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, kommenterar Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande. 

Det innebär att attraktionerna kommer stå still men att det finns en chans att promenera och leka på lekplatsen – helt gratis. 

– Vi vet att många av våra gäster går på Liseberg bara för att njuta av miljön. Med promenadparken hoppas vi kunna möta deras behov också, säger Andreas Andersen.

Förhoppningen: Öppnar i maj

Just nu pågår förberedelserna inför öppningen. 

Sommarens besök kommer att behöva förbokas online för att undvika trängsel vid entréerna. 

Enligt förhoppningarna ska parken kunna öppna i början av maj. Men det kräver att myndigheterna fattar beslut om att den nya förordningen som reglerar nöjesparker kan träda i kraft den 3 maj som planerat.

– Vi återkommer med definitivt öppningsdatum och mer om hur gästerna kan besöka parken i år, så snart vi vet säkert, kommenterar Andreas Andersen.

”Lotta på Liseberg” – så förändras programmet i pandemin.