Efter kritiken – Lotta sjöng omtalade låten

Lotta Engberg framförde Lasse Berghagens låt med text trots kritiken.
Foto: Anders Ylander
Lotta Engberg.
Foto: Anders Ylander
Jessica Andersson.
Foto: Anders Ylander
Tommy Nilsson.
Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Under måndagskvällen sjöng Lotta Engberg för första gången Lasse Berghagens nyskrivna och omtalade låt i "Lotta på Liseberg".

Och efteråt var hon nöjd.

– Det är jätteroligt. Det skrivs inte sådan musik i dag som han gör. Det är så underfundigt, säger hon.

Inför premiärerna av Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen handlade det mest om tittarsiffror och kritiken mot den låt som Lasse Berghagen skrivit som ny signaturmelodi till Lotta på Liseberg.

I går genomförde Lotta Engberg hela kuppen och melodin framfördes för första gången med text.

– Det skrivs inte sådan musik som han gör längre. Det är så underfundigt, säger hon och ger exempel.

– Vintern var så kall och lång att fåglarna fick snuva, hostade och nyste gjorde lergök liksom du-va.

Kändes det bra att köra trots kritiken? 

– Jag tror att alla, eller i alla fall jag är det, är glada över att Lasse Berghagen skriver låtar.

Konkurrensen mellan Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg ser hon inte på det sättet utan vill i stället framhäva att de båda allsångerna kompletterar varandra snarare än konkurrerar.

– Vi känner ju inte den. Vi är glada för våra tittarsiffror vi hade rekord förra veckan och det är jättekul. Allsång har alltid varit större än oss och så är det.

Vänskaplig flirt

Under måndagskvällen kunde den uppmärksamme tittaren se en antydan till flirtande mellan artisterna Jessica Andersson och Tommy Nilsson. Jessica fick svara på frågan om vem hon skulle välja mellan Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson, hon valde då Tommy - för att han är lång.

– Man ska ju tänka så snabbt, jag gillar ju alla tre. Men jag är ju lång och vill man då sitta i någons knä och dingla med benen, då får han ju vara lång, säger hon och skrattar.

Tommy svarade sedan med att senare i programmet säga, under en utfrågning tillsammans med Patrik och Uno att säga "vi vet vem hon vill ha".

– Det är ju på skoj. Det märker du ju, jag är ju en pajas. Vi känner varandra sedan länge, vi är kompisar, säger Tommy Nilsson.