Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andreas Andersen stannar på Liseberg – efterträder sig själv

Andreas Andersen sade upp sig från vd-jobbet i våras. Nu visar det sig att han blir kvar på jobbet.Foto: HENRIK JANSSON
Liseberg har presenterat sin nygamla vd Andreas Andersen.Foto: HENRIK JANSSON
En Lisebergskanin.Foto: ANDERS YLANDER

Andreas Andersen hoppade i våras av sitt jobb som vd på Liseberg.

Nu har nöjesparken presenterat hans efterträdare: Andreas Andersen själv.

Processen har, enligt Lisebergs styrelseordförande, kostat skattebetalarna omkring 100 000 kronor.

– När jag sa upp mig hade jag svårt att få livspusslet att gå ihop, det handlade inte om Liseberg, säger han.

Dansken Andreas Andersen sa i april i år upp sig som Lisebergs vd, efter åtta år på posten. Pendlandet till och från familjen i Köpenhamn blev för påfrestande.

Det sades då att Andreas Andersen skulle jobba kvar i sin roll fram till september – och under tiden har Liseberg intensivt jagat hans ersättare, bland annat genom en offentlig jobbannons.

Andreas Andersen kvar på Liseberg

Det var många som sökte tjänsten, enligt Göteborgs-Posten omkring 300 personer – men till slut återstod det bara ett namn i processen.

Nämligen Andreas Andersen själv.

– När jag sa upp mig hade jag svårt att få livspusslet att gå ihop, det handlade inte om Liseberg. Jag har haft samtal med styrelsen och erbjudits mer flexibilitet så att livspusslet enklare kan gå ihop. Jag kanske då och då kan jobba hemifrån, säger Andreas Andersen.

Kommer du att bo i Köpenhamn nu?

– Jag tror att jag kommer ha kvar min bostad i Göteborg, men sedan får vi se hur det blir rent praktiskt. Jag kommer att ha lite mer tid med familjen, säger han.

Kostnaden: 100 000 kronor

Han påbörjar sin nygamla tjänst den 1 oktober.

– Jag älskar den här verksamheten, så jag känner mig väldigt motiverad och tacksam, säger Andreas Andersen.

På frågan om när det blev klart att Andreas Andersen skulle fortsätta på Liseberg svarar Christer Holmgren (M) närmare en månad.

Andreas Andersen kom in i processen igen när det återstod sex övriga kandidater, uppger styrelseordföranden Christer Holmberg. Processen har gått på omkring 100 000 kronor, säger han.

– Men vi sparar pengar i och med att vi anställer en som redan kan jobbet och som inte behöver en inskolningsperiod. Det är en ovanlig situation när vi förstod att Andreas var intresserad av att komma tillbaka och vi hade varit dumma om vi inte tog chansen. Hans branschkunskap är vida känd, säger Christer Holmberg.

 

LÄS MER: Andreas Andersen lämnar jobbet som vd på Liseberg