Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebbot Lundbergs spelning stoppas

Ebbot Lundberg.Foto: ROBBAN ANDERSSON
Pippi Långstrump.Foto: JACOB FORSELL

Det skulle vara en sittande supé med livemusik, där Ebbot Lundberg stod för sång och spel. 

Men, nu har Göteborgsartistens spelning stoppats av polis. 

Ebbot Lundberg, 54, är sångare för Soundtrack of our lives och skulle på torsdagen spela på Björkö utanför Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten blir det dock inget sådant arrangemang. 

Middagen där Ebbot skulle underhålla gästerna skulle ha hållits på Seaside, men polisen har stoppat evenemanget med hänvisning till coronarestriktionerna. 

GP har tidigare skrivit att Danny Saucedos upplägg, som är liknande det som Ebbot skulle närvara vid, har stoppats. Ebbot Lundberg fick först grönt ljus, men enligt krögaren David Lyckdal har motiveringen varit att Ebbot Lundberg är för känd. 

– Det vi fick höra var att det hade varit okej med en lokal artist som inte var namnkänd. Nu hävdar man att människor inte kommer hit för maten, utan för artisten. Då undrar jag, hur känd får man vara? säger han till GP

”Saknar tillstånd” 

Ebbot Lundberg har själv kommenterat saken för Aftonbladet. I ett sms till tidningen skriver han: ”Jag känner mig som Pippi Långstrump. Kling & Klang har slagit till igen”. 

Tidningen nämner också att artisten Daniel Lemma tidigare har fått tillåtelse att genomföra en spelning för 80 personer. Gästerna serverades mat medan underhållningen pågick. 

Polisen skriver också till Aftonbladet, i ett mejl, att restaurangen saknar tillstånd för spelningen. Något som krögaren, Daniel Lyckdal, menar inte har behövts tidigare. 

– På fredag och lördag kommer vi återigen ha omkring 250 gäster. Det är konstigt och motsägelsefullt att när vi gör något som är mer säkert så är det inte okej, säger Daniel Lyckdal till GP. 

 

Läs mer: Ebbot Lundberg föll rakt genom taket – på förfesten