Ebbot Lundberg föll – rakt genom taket

Publicerad

Det är aldrig någon riktig fest förrän Ebbot Lundberg dundrar rätt igenom taket – och landar i en säng.

På fredagskvällens P3 Guld-förfest i Svenska grammofonstudion, festade göteborgssångaren som en rockstjärna.

Titta själv på bilden ovan.

– Jag blev jättearg! Jag tänkte "jag ska sova här, och Ebbot har ramlat ner i min säng", säger Groovy Nickz, gitarrist i bandet Dolores Haze.

Det var tidningen Gaffa som först skrev om musiksveriges just nu mest omtalade historia. Man har ju hört talas om manna som faller från skyn.

Men en Ebbot Lundberg som faller genom taket? Jo då.

– Det var i fredags som det var förfest för P3 Guld i Svenska grammofonstudions lokaler i Göteborg. Det var en sluten tillställning med flera av de nominerade artisterna, berättar Nicki S. Dar, aka Groovy Nickz.

Hennes rum för kvällen var beläget högst upp i huset, och vid 03-tiden gick hon och kompisen dit för att sova.

– Men när vi kommer in på rummet är det helt kaos i korridoren, elen har gått och ingen fattar varför. Sen ser jag att det är ett jättestort hål i taket ovanför sängen, och det ligger glassplitter, träskärvor och blod överallt.

Förklaringen?

Ebbot Lundberg hade dundrat genom taket.

– Han hade ramlat ner rakt i sängen. Utanför huset finns det tydligen en stege upp till taket, och av någon anledning hade flera personer klättrat upp dit. Där hade Ebbot fått upp fönsterrutan ovanför taket och ramlat ner.

Bekfräftar fallet

Ebbot Lundberg har också bekräftat händelsen för Gaffa.

– Stämmer! Jag lever vidare. Jag trillade genom taket som brast rakt ner i trummisens säng. Tur att hon ej var där... Då hade Dolores Haze fått byta namn till Dolores Maze, säger stjärnan till tidningen.

Nicki S. Dar var dock inte lika road över händelsen. I alla fall inte då.

– Nej, jag blev jättearg! Jag tänkte "jag ska sova här, och Ebbot har ramlat genom taket ner i min säng". Vad fan? säger hon till GT och tillägger:

– Men nu i efterhand är det en kul grej. Jag är inte arg längre. Men han har inte bett om ursäkt, vi såg honom inte mer under kvällen. Men det var väldigt tur att han landade i sängen!

GT har sökt Ebbot Lundberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag